Hongkong:

Privatfly til dyr: - Enorm etterspørsel

Betaler skyhøye summer for å få dyra sine ut av regionen.

AVLIVET: Myndighetene i Hongkong har fått kritikk for å ha beordret å avlive 2000 hamstere av frykt for smitte mellom dyr og mennesker. Nå booker innbyggerne i byen privatfly for å få kjæledyra sine ut av byen, som er rammet av harde tiltak. Foto: Bertha Wang / AFP / NTB
AVLIVET: Myndighetene i Hongkong har fått kritikk for å ha beordret å avlive 2000 hamstere av frykt for smitte mellom dyr og mennesker. Nå booker innbyggerne i byen privatfly for å få kjæledyra sine ut av byen, som er rammet av harde tiltak. Foto: Bertha Wang / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Smittekurvene har en stund vært på feil vei i Hongkong. Byen har cirka 71 prosent fullvaksinerte, som er lavt i forhold til mange industriland.

Myndighetenes nullsmittestrategi har ført til store utfordringer: Mangel på importerte råvarer, en forsyningskjede på «randen av en kollaps», stengte barer, treningssentre og kinoer.

Flyforbud

Tidligere denne måneden forbød politikerne flyginger fra åtte land. Det har ført til fullt kaos - kanselleringsras ettersom flyselskapene sliter med å holde tritt med de endrede reglene, og en sprengt fraktkapasitet på flyene som faktisk går, ifølge Financial Times.

Forstyrrelsene gjør det nærmest umulig for folk som vil forlate regionen å få med seg kjæledyrene sine ut.

Hongkongere og andre som skal inn og ut av regionen tyr nå til et spesielt grep for å få med seg kjæledyrene - nemlig med å booke privatfly.

- Enorm etterspørsel

- Det er en enorm etterspørsel, sier Chris Phillips, leder for kjæledyr og medisinsk utstyr i Air Charter Service, en privat jetmekler, til avisa.

Prisen er cirka 200 000 Hongkong-dollar, eller rundt 228 000 kroner per person med et kjæledyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.