SAS-streiken:

Privatfly-tilbud skapte telefonstorm

Svalbard er tilnærmet isolert som følge av flystreiken. Privatflyselskapet Airwing har opplevd økt pågang fra fortvilte mennesker som ikke kommer seg til eller fra øysamfunnet.

STRANDET: Mange har tatt kontakt med privatflyselskapet Airwing for å komme seg til og fra Svalbard. Foto: Magnus Farnes
STRANDET: Mange har tatt kontakt med privatflyselskapet Airwing for å komme seg til og fra Svalbard. Foto: Magnus Farnes Vis mer
Publisert

Den pågående pilotstreiken i SAS har ført til lammelser i store deler av flytrafikken til og fra Svalbard. De få flyene som går, er tilnærmet fullbooket i flere dager framover, og mange opplever nå å være strandet på øya - eller isolert på fastlandet.

Det merker privatflyselskapet Airwing, som har blitt kontaktet av flere som ønsker å reise til eller fra øya. Det forteller Benedicte Heyerdahl, salgssjef i Airwing, til Børsen.

- Det er mange fortvilte mennesker der. Når SAS kansellerer, er det ikke så mange andre muligheter for å fly. Man får seg ikke fra Svalbard på annet vis, sier hun.

Det er kanskje også noe av grunnen til at et Facebook-innlegg på Longyearbyens kjøp- og salgsside skapte en telefonstorm for privatflyselskapet tidligere denne uka.

En av selskapets piloter tilbød nemlig å frakte personer til Svalbard, ettersom selskapet hadde en flyging dit med åtte ledige seter, ifølge Svalbardposten - som først omtalte denne saken.

- Bare siden vi la ut innlegget på Facebook, så har jeg kanskje fått 20 telefoner. Akkurat nå mens vi prater ser jeg at det er fem som har prøvd å ringe meg, sa Heyerdahl til avisa én time etter at tilbudet ble publisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer