Profilert advokat steiler over dette

Krever «trafikkert» brygge ved kremhytta si i Oslofjorden fjernet. - I praksis en helt uholdbar situasjon, sier motparten.

BRYGGE TIL BESVÆR: Tore Frellumstad sikret seg hytta til høyre i bildet i mars i fjor. I juli sendte han et varsel om søksmål til sameiet for småbåthavna og krevde brygga fjernet. Børsen har sett varselet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRYGGE TIL BESVÆR: Tore Frellumstad sikret seg hytta til høyre i bildet i mars i fjor. I juli sendte han et varsel om søksmål til sameiet for småbåthavna og krevde brygga fjernet. Børsen har sett varselet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

For halvannet år siden sikret advokat Tore Frellumstad (52) seg en sjønær fritidsbolig ved Alværn på Nesodden utenfor Oslo.

Ifølge tinglysningen punget 52-åringen ut 5,65 millioner kroner for eiendommen - som ligger et steinkast unna Alværn småbåthavn.

Sistnevnte konstruksjon - eller rettere sagt oppussingsplanene for den - er nå blitt et høyst betent tema.

- Forlanger

Bryggas eksistens har vært helt sentral for flere friluftsaktører i området gjennom mange år. Nå hevder imidlertid hytteeier Frellumstad at han har strandrett, og krever å få brygga fjernet.

Det skaper sterke reaksjoner.

- Midt i fellesferien fikk vi et varsel om søksmål der hytteeieren forlanger at brygga fjernes innen 1. september, sier styreleder i Nesodden Seilforening, Endre Sjøvold, til Børsen.

Kan ramme barn og unge

Dersom Frellumstad vinner fram i et eventuelt søksmål, vil det få dramatiske konsekvenser, mener Sjøvold. Han peker på en sterk begrensning av allmennhetens tilgang til Steilene, samt at det vil ramme driften til seilforeningen og de andre som driver barne- og ungdomsarbeid i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer