Frogner-drapet:

Prosessen bak kaoset: - Uvanlig

Politiet mener byggeprosjektet som endte i en millionstrid, kan ha vært motivet for drapet på 50 år gamle Fevziye Kaya Sørebø. Slik var prosessen før og under byggingen.

KONFLIKT: Den drapssiktede mannen ble hyret inn av drapsofferet og hennes nå avdøde ektemann i forbindelse med en byggesak, blant annet på denne adressen i Oslo. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

I over ni år har oppføringen av en luksusbolig i Kristinelundveien, på Oslos beste vestkant, vært et tema hos plan- og bygningsetaten i kommunen. Først som mottaker av bygge- og rivesøknaden, deretter som klageinstans for frustrerte naboer og hele tida som tilsynsmyndighet.

I mellomtida oppsto det en millionkonflikt mellom prosjektlederen for utbyggingen og kvinnen som hyret ham: Fevziye Kaya Sørebø (50).

Først endte konflikten i retten. Deretter, tror politiet, fikk striden dødelig utfall. I forrige uke ble 50 år gamle Sørebø skutt og drept på åpen gate. Prosjektlederen for utbyggingen ble kort tid etter pågrepet, og er nå siktet for drap.

Dagbladet Børsen redegjør nå for prosessen bak det omstridte byggeprosjektet.

Bygget ulovlig

Mens plan- og bygningsetaten har hatt befatning med saken, har utbyggere kommet og gått - og kommet tilbake igjen.

Det er blitt foretatt store ulovlige bygningsarbeider på tomta, og prosjektet er blitt stanset, omprosjektert og behandlet på nytt.

Så seint som 16. mars i år ga etaten byggeprosjektet en ny rammetillatelse. Dette fordi det i 2018 ble oppdaget store ulovlige bygningsarbeider: 510 kvadratmeter mer enn rammetillatelsen ga anledning til, var blitt bygget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.