Elizabeth Holmes

- Prøvde å rømme

Påtalemyndigheten mener den tidligere toppsjefen Elizabeth Holmes (38) prøvde å rømme fra USA før hun skal inn og sone en straff på over 11 års fengsel for bedrageri.

ANKLAGES: Den tidligere toppsjefen Elizabeth Holmes blir anklaget for å ha prøvd å rømme. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/File Photo
ANKLAGES: Den tidligere toppsjefen Elizabeth Holmes blir anklaget for å ha prøvd å rømme. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/File Photo Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Holmes var teknologigründeren bak blodtestingsselskapet Theranos. På det meste var selskapet verdsatt til 9 milliarder dollar (om lag 90 milliarder kroner), og hun ble kalt «den kvinnelige Steve Jobs». Så raknet selskapet, og hun ble dømt for å ha bedratt selskapets investorer. I november ble hun ilagt en straff på mer enn 11 års fengsel.

Nå hevder påtalemyndighetene at Holmes planla å rømme til Mexico før hun skal inn og sone straffen, melder flere amerikanske medier, blant annet CNN.

Det kommer fram i rettsdokumenter som ble sendt inn fredag.

Tur til Mexico

- Myndighetene ble 23. januar 2022 klar over at Holmes hadde bestilt en internasjonal flytur til Mexico med avreise 26. januar 2022 uten å planlegge en reise tibake. Bare etter at myndighetene tok opp denne uatoriserte turen med forsvarerne ble turen avlyst, skriver påtalemyndigheten i dokumentet.

Holmes er blitt beordret til å møte opp til soning av straffen 27. april i år, men nå ønsker påtalemyndigheten å framskynde dette. De mener det er en reell risiko for at Holmes vil forsøke å rømme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer