Raser mot Tusenfryd:

- Provoserende

En av Tusenfryds nyeste attraksjoner, «The Dungeon», åpnet i 2022. - Litt rart at de har valgt å lage en attraksjon som ikke er tilgjengelig for alle, mener forening for Unge funksjonshemmede.

REAGERER: Ine Vedeld går hardt ut mot Tusenfryd, som ikke har tatt hensyn til rullestolbrukere i en av deres nyeste attraksjoner. Foto: Privat
REAGERER: Ine Vedeld går hardt ut mot Tusenfryd, som ikke har tatt hensyn til rullestolbrukere i en av deres nyeste attraksjoner. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Tør du besøke vår nye 'skrekk-labyrint' The Dungeon, og finne ut hva eller hvem som befinner seg bak neste hjørne?».

Slik beskriver fornøyelsesparken Tusenfryd attraksjonen, som ble åpnet i 2022.

Videre skriver de at attraksjonen ikke er tilrettelagt for rullestolbrukere.

- Det er provoserende. Rullestolbrukere, spesielt barn, trenger å oppleve ulike følelser og stimuli som alle andre. Man må kjenne på at ting er skummelt og gøy. Her blir man nedgradert som menneske.

Det sier Ine Vedeld, skribent og formidler av informasjon om funksjonshemmede, til Dagbladet. Hun er selv rullestolbruker, og er skuffet over at en ny attraksjon ikke er universelt utformet.

Les svaret til Tusenfryd lenger ned i saken.

Vedeld har selv opplevd å ikke kunne delta på lik linje som vennene sine som barn, da rullestolen kom i veien.

At attraksjonen på Tusenfryd ikke er tilrettelagt for rullestolbrukere, mener hun kan være sårt for barna.

- Med det sier de at barn i rullestol må stå og vente utenfor mens vennene går inn. Det opplevde jeg selv som barn, og det kan være traumatiserende. Når man profitterer på barn må man passe på at alle får være med, sier Vedeld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.