Nye corona-tiltak:

Provosert over treig regjering

Lørdag kveld ba helseminister Bent Høie landets studenter om å studenter utsette reiser til studiestedene sine. - Jeg var allerede i seng, og satte meg på toget morgen etter, sier Margit Fausko. Hun vil ha kompensasjon for alle landets studenter.

IRRITERT: Margit Fausko er student og MDG-politiker. Hun mener regjeringen var alt for seint ute med å si at studentene ikke skulle dra tilbake til studiestedene. Foto: Privat
IRRITERT: Margit Fausko er student og MDG-politiker. Hun mener regjeringen var alt for seint ute med å si at studentene ikke skulle dra tilbake til studiestedene. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Lørdag kveld kunne Dagbladet melde at regjeringen ba landets studenter om å vente med å reise tilbake fra juleferie.

- Hensikten er å dempe smittetrykket, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) til Dagbladet.

Samme kveld skrev helseminister Bent Høie på sin Facebook-side at «han er svært bekymret for den stigende coronasmitten i Norge», og at regjeringen ber studenter som har anledning til å «unngå å sette seg på fly, tog eller buss for å reise tilbake til studiestedet sitt. All undervisning blir digital».

- Da var jeg allerede i seng, og morgenen etter tok jeg toget til Ås. Det er sjelden jeg blir provosert over coronatiltak, men dette kom altfor seint, sier Fausko til Dagbladet.

Sliter økonomisk

Nå ber Fausko regjeringen om å kompensere studentene for kollektivbillettene fra hjemsted til studiested. Hun viser til at landets studenter allerede sliter økonomisk, og at mange har mistet deltidsjobber på grunn av corona-nedstengningen i landet.

- Vi har ikke fått noe fra regjeringens corona-krisepakker, så derfor må vi få kompensasjon for at regjeringa var så seine med å gi oss råd om å utsette reisa til studiestedene våre, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.