Pumas norske sjef slår alarm

Milliardsmell for sportsutstyrsgiganten: - Det tøffeste kvartalet jeg noensinne har opplevd.

SKREKKTALL: Norske Bjørn Gulden har som administrerende direktør bidratt til solide resultater for tyske Puma de siste åra. Nå registrerer utstyrsgiganten en kjempesmell i andre kvartal. Foto: NTB Scanpix
SKREKKTALL: Norske Bjørn Gulden har som administrerende direktør bidratt til solide resultater for tyske Puma de siste åra. Nå registrerer utstyrsgiganten en kjempesmell i andre kvartal. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Coronakrisa har resultert i en økonomisk kjempesmell for den tyske sportsutstyrsgiganten Puma.

I andre kvartal solgte selskapet varer og produkter for 8,9 milliarder kroner, som er et dramatisk fall på 30,7 prosent målt mot samme periode i fjor.

Ifølge kvartalsrapporten leverte Puma et solid overskudd på 857 millioner kroner i andre kvartal i 2019. Det er nå snudd til et negativt resultat på over en milliard norske kroner.

Selskapets administrerende direktør, Bjørn Gulden, beskriver situasjonen for bransjen som den verste han noensinne har opplevd.

- Andre kvartal i 2020 var det tøffeste kvartalet jeg noensinne har opplevd. At et virus skulle stenge ned 85 prosent av den globale varehandelen innen sport og mote, er noe jeg aldri kunne forutsett, skriver den norske toppsjefen i rapporten.

- Usikkerhet

Skrekkresultatet skyldes hovedsakelig at Pumas utsalgssteder har vært stengt i lengre perioder under coronapandemien. I løpet av mai måned begynte kjeden så smått å gjenåpne sine butikker. Det har også gitt positivt utslag på tallene - uten at det har vært nok til å redde resultatet.

- Vår prioritet har vært å sørge for at våre ansatte er trygge. (...) Jeg er stolt over hvordan medarbeiderne har jobbet seg gjennom denne krevende perioden.

Artikkelen fortsetter under:

Selv om Puma nå legger en tydelig strategi for å sikre inntekter den kommende perioden, mener Gulden at det er vanskelig å spå det økonomiske utfallet for 2020.

- Usikkerheten knyttet til viruset, og at antall smittede fortsatt øker på verdensbasis, gjør det umulig å fastslå hvilket økonomisk resultat vi lander på i år.

Solide tall

Gulden, som er tidligere fotballproff, ble toppsjef for Puma i 2013. Han ble den gang hentet for å snu selskapets kriseresultater - og sikret raskt en suksess for sportsmerket.

- Da jeg kom inn på slutten av 2013, gikk det ikke så bra, men når man blir spurt to-tre ganger om å ta over, så kan man sette noen betingelser. Mine krav var at vi ikke skulle være kortsiktige, men at vi skulle investere i folk, i infrastruktur og markedsføring, uttalte Gulden til Finansavisen i fjor.

- Jeg lovet 10 prosents vekst i året og at vi skulle tjene litt mer hvert år til vi tjener ti prosent av omsetningen. Det har vi klart, og vi tjener hvert år litt mer enn vi lover børsen, fortsatte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer