Pumper opp omstridt leieavtale

I den nye festekontrakten for Nordkapplatået øker grunneier den årlige leien på Nordkapp-platået med 5 354 prosent.

OMSTRIDT: Leien for Nordkapplatået er økt fra 65 000 i året til nær 3,5 millioner kroner i året. Men Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
OMSTRIDT: Leien for Nordkapplatået er økt fra 65 000 i året til nær 3,5 millioner kroner i året. Men Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rica Eiendom har tidligere betalt 65 000 kroner i året for å leie 900 mål av en av Norge største turistattraksjoner. Nå er leieprisen er økt til 3 480 000 kroner i året, skriver Klassekampen.

Samtidig er arealet redusert til en åttendedel.

Det er kortversjonen av den nye leieavtalen som Rica Eiendom og Finnmarkseiendommen (FeFo) ble enige om i slutten av november.

Men saken stopper ikke her:

Nordkapp kommune utarbeider for tiden en plan for området, og politikerne beklager at avtalen allerede er signert.

– Vi er skuffet over at partene ikke ventet på lokaldemokratiet. Vi kommer uansett til å regulere Nordkapp-platået, også der Rica/Scandic har sitt anlegg, til offentlige formål, sier ordfører Jan Olsen (SV).

Nordkapp-saken var en stor sak i høstens lokalvalg. Det nye kommunestyret har vedtatt et bygge- og delingsforbud på platået. Dermed kan ikke leietakerne gjøre noe før kommunen sier ja.

Styreleder Bente Haug i FeFo mener kontakten med kommunen har vært god.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer