Google:

Punger ut etter diskrimineringssak

Google nekter skyld, men går med på å betale nesten 1,2 milliarder kroner.

GIGANTBELØP: Google går med på å betale over en milliard kroner. Foto: Andrew Kally / Reuters / NTB
GIGANTBELØP: Google går med på å betale over en milliard kroner. Foto: Andrew Kally / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

I 2017 ble Google saksøkt av tre kvinnelige medarbeidere, på vegne av en gruppe kvinner som jobbet i selskapet fra 2013.

I søksmålet, som havnet i retten i San Francisco, anklages selskapet for å ha betalt kvinner mindre enn menn i samme stillinger. I tillegg hevdes det at selskapet ga kvinner dårligere stillinger enn menn med samme erfaring.

Det amerikanske arbeidsdepartementet har tidligere kalt den påståtte lønnsdiskrimineringen i Google for «ekstrem».

Etter nesten fem år med konflikt er saken endelig løst.

Fredag har partene kommet til et forlik, og Google går med på å betale ut 118 millioner dollar, tilsvarende nesten 1,2 milliarder norske kroner, til til sammen 15 500 kvinnelige medarbeidere. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Til tross for gigantutbetalingen nekter Google for diskrimineringsanklagene.

- Selv om vi har stor tro på rettferdigheten i retningslinjene og praksisene våre, var begge sider, etter nesten fem år med rettssaker, enige om at løsningen i saken, uten noen innrømmelse eller funn, var i alles interesse. Vi er veldig glade for å oppnå denne avtalen, sier selskapet i en uttalelse til AFP.

STREIKEFARE: Det kan gå mot streik i SAS fra 29. juni. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair kaller det en dårlig situasjon for alle involverte. Vis mer

Nyhetsbyrået har også fått se den endelige avtalen mellom partene. Der heter det at:

«Google nekter for alle anklagene i søksmålet og fastholder at de til enhver tid har overholdt alle gjeldende lover, regler og forskrifter».

Selv om begge parter er enige, må en dommer fortsatt godkjenne avtalen.

Det er ikke første gang Google havner i rettslig strid. I fjor gikk selskapet med på å betale 3,8 millioner dollar etter anklager om diskriminering mot kvinner og asiater. Heller ikke da vedkjente tek-selskapet noe skyld.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer