Russland:

Punger ut etter nødlanding

Det russiske flyselskapet punger ut til passasjerene etter en nødlanding i en åker i Sibir tidligere i år.

NØDLANDING: Det russiske flyselskapet punger ut til passasjerene etter den dramatiske nødlandingen i september. Foto: Alexey Malgavko / Reuters / NTB
NØDLANDING: Det russiske flyselskapet punger ut til passasjerene etter den dramatiske nødlandingen i september. Foto: Alexey Malgavko / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

12. september i år nødlandet et fly av typen Airbus A320 i en åker. Flyet var på vei fra Sotsji til Omsk.

Det russiske flyselskapet Ural Airlines har så langt utbetalt cirka 15,8 millioner rubler i kompensasjon til 158 av passasjerene om bord, som tilsvarer cirka 1,9 millioner kroner.

Det melder Tass.

Ingen av passasjerene om bord ble alvorlig skadet, ifølge russiske myndigheter. Kompensasjonen per person er 100 000 rubler. Det tilsvarer cirka 12 000 kroner.

Årsaken til nødlandingen var blant annet en feil ved hydraulikksystemet, og at pilotene fryktet det ikke var nok drivstoff igjen til å komme seg til flyplassen, skriver Business Insider.

Russlands føderale luftfartsbyrå har imidlertid slått fast at pilotene har skylda for ulykken, ifølge Aerotime Hub.

NØDLANDING: Videoen viser en annen nødlanding i Russland tidligere i år. Flyanalytiker sier han aldri ville satt seg på et fly fra et russisk flyselskap. Video: VK @Sochi. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV Vis mer

Det skal ha skjedd flere feil, blant annet feilberegning av hvor mye drivstoff som trengtes for å snu, som resulterte i en «grunnløs avgjørelse» om å nødlande.

Russlands luftfartsmyndigheter har imidlertid bedt om en ny etterforskning som følge av «nyoppdagede omstendigheter», men nøyaktig hva er ikke kjent.

Nå diskuteres det hva som skal gjøres med flyet, ifølge Business Insider. Flyselskapet har sagt det er i «god stand» og sannsynligvis skal i lufta igjen.

Ifølge KP-Novosibirsk har selskapet vurdert å dra nytte av frost på bakken for å kunne lette igjen. Det har også blitt vurdert å la flyet stå gjennom vinteren.