Punger ut for «drømme­­leilighet»: - Ja, jeg flytter inn

Hotellkonge Petter Stordalen har kjøpt luksusleilighet til Gunhild Stordalen bak slottet til 29 millioner kroner.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen melder at de at flytter fra hverandre etter 14 år. Foto: NTB Scanpix / Redigering: Øystein Sæthre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ja, det stemmer at jeg skal flytte inn i Inkognitogata, bekrefter Gunhild Stordalen overfor Børsen.

Bekreftelsen kommer bare uker etter at Petter (56) og Gunhild Stordalen (40) opplyste at de hadde bestemt seg for å gå hver til sitt etter 14 år sammen.

- Det føles rart å sende ut en informasjon om noe så privat, men for å unngå rykter og spekulasjoner velger vi å være åpne om at vi fra midten av november kommer til å flytte fra hverandre, skrev Gunhild og Petter Stordalen i en pressemelding 10 november.

To dager seinere meldte VG at Petter Stordalen viderefører den økonomiske støtten til Gunhild Stordalens EAT-prosjekt, og at han hadde kjøpt en leilighet til henne i Oslo.

HERSKAPELIG: Gunhild Stordalen får hele tredje etasje til rådighet når hun flytter inn på den fasjonable adressen Inkognitogata 19, rett bak Slottet i Oslo sentrum. Foto: Lars Eivind Bones
HERSKAPELIG: Gunhild Stordalen får hele tredje etasje til rådighet når hun flytter inn på den fasjonable adressen Inkognitogata 19, rett bak Slottet i Oslo sentrum. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Den nyheten peker Dagens Næringsliv på, når de i dag melder at Petter Stordalens selskap Strawberry Fields As tidligere i november kjøpte en leilighet på 252 kvadratmeter i Inkognitogata på Frogner i Oslo.

Leiligheten, som hadde en prisantydning på 22 millioner kroner, ble ifølge avisa kjøpt av selskapet for 29 millioner.

Drømmeleilighet

Overfor DN ønsket ikke hotellkongen å kommentere hvem som skal bo der, men nå bekrefter han overfor E24 at det er Gunhild som kommer til å flytte inn i leiligheten.

I annonsen på Finn.no blir leiligheten beskrevet som en «unik herskapelig drømmeleilighet på hele 252 kvadratmeter».

Leiligheten dekker hele 3. etasje, med «vinduer mot fire himmelretninger» fra det herskapelige bygget. Ifølge salgsannonsen har leiligheten svært sjenerøs takhøyde og uvanlig store vinduer, fem ildsteder «inkludert en majestetisk svenskovn», fire soverom, like mange stuer, to bad og en solrik balkong.

Eksklusivt nabolag

Inkognitogata er en av Oslos mest fasjonable adresser.

Statsministerboligen og regjeringens representasjonsanlegg, Nobelinstituttet og Frankrikes ambassade er blant de nærmeste naboene - i tillegg til kong Harald og dronning Sonja.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

I umiddelbar nærhet finnes blant annet Pascal konditori, Alex Sushi og det noe mer rocka Palace Grill.

Prisøkning: 32 prosent

Det har ikke lyktes Børsen å få en kommentar fra Petter Stordalen, som ifølge Kapitals 400 rikeste-liste er god for 26 milliarder kroner.

Gunnhild Stordalen skriver i en SMS til Børsen at hun ikke har noen kommentar ut over at det er hun som skal flytte inn i Inkognitogata 19.

Det er eiendomsmegler og partner Kristian Bull i Sem & Johnsen eiendomsmegling som formidlet salget av leiligheten.

Han avviser høflig, men bestemt å si noe om oppdraget.

- Prisen økte med 32 prosent fra leiligheten ble lagt ut til Stordalens Strawberry kjøpte den. Var det flere interesserte som havnet i en budrunde?

- Det kan jeg heller ikke si noe om, sier Bull.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer