Finansavisen:

Punger ut: Ny rekord

Oljefondssjef Nicolai Tangen skal ha satt ny rekord for kvadratmeterpris når han nå har kjøpt seg ny bolig.

TJUVHOLMEN-LUKSUS: Den aktuelle leiligheten har et eget motstrømsbasseng på taket. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TJUVHOLMEN-LUKSUS: Den aktuelle leiligheten har et eget motstrømsbasseng på taket. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oljefondssjef Nicolai Tangen har en stund leid en luksusleilighet på eksklusive Tjuvholmen i Oslo.

Nå går han fra å leie til å eie, erfarer Finansavisen, som skriver at oljefondssjefen nylig punget ut om lag 90 millioner kroner.

Kommunikasjonssjef i Norges Bank Investment Management (NBIM), Line Aaltvedt, sier til Børsen at Tangen ikke har noen kommentar til saken.

Ny rekord

Milliardæren har snaut 300 kvadratmeter boltreplass i den aktuelle toppleiligheten. Den er sørøstvendt, med gode solforhold, og ligger på tuppen av et boligkompleks utviklet av Selvaag. På taket er det et eget motstrømsbasseng.

Finansavisen anslår at Tangen har betalt rundt 100 000 kroner i husleie. Styreleder i sameiet, eiendomsmekler Jon Kvisgaard, har tidligere sagt følgende til avisa om fasilitetene:

«Leiligheten er helt fantastisk med store åpne arealer, ekstra stor takhøyde, ekstra store vindusflater og stort og luftig åpent kjøkken. Det er en vanvittig følelse å være der helt øverst og helt ytterst på Tjuvholmen.»

- VANVITTIG: Leiligheten ligger ypperlig til på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- VANVITTIG: Leiligheten ligger ypperlig til på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Dersom Tangen la 90 millioner kroner på bordet, har han punget ut 322 500 per kvadratmeter (279) - noe som skal være ny norsk rekord med god margin.

Luksushytter

Nicolai Tangens eier også flere luksushytter, og sitter på to tilstøtende eiendommer i rikingområdet Blindleia på Sørlandet.

Hytta på Indre Kjeholmen kjøpte han for 6,75 millioner i 2001, og i 2017 kjøpte han også nabohytta for 20 millioner.

Han har også bygget ei ny hytte på Krokskogen ved Sundvollen på 160 kvadratmeter, skrev Finansavisen i mars.

- Jeg er veldig glad i området rundt Kleivstua der jeg nå har bygget ei hytte. Gleder meg til mange turer, soppsanking til høsten, samt kvelder foran peisen, sa Tangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer