Kjetil Jansrud

Punget ut 21,7 mill. for Frogner-luksus

Alpinstjerna og kjæresten punget ut for leilighet i eksklusivt Oslo-strøk.

LEILIGHET: OL-vinneren i super-G sikret seg første etasje i dette sjarmerende trehuset på Frogner i Oslo. Foto: Google Earth
LEILIGHET: OL-vinneren i super-G sikret seg første etasje i dette sjarmerende trehuset på Frogner i Oslo. Foto: Google Earth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alpinist Kjetil Jansrud har kjøpt seg inn i en villa i den eksklusive vestkant-bydelen Frogner i Oslo, et steinkast unna Vigelandsparken og Frognerbadet.

VM- og OL-vinneren har sikret seg første etasje i et nydelig gammelt trehus med utgang til hage hvor datteren på ett år kan leke, skriver Avisa Oslo, som omtalte saken først.

Alpinstjerna har kjøpt luksusleiligheten sammen med sin kjæreste Benedicte Mortensen. Paret betalte 21,7 millioner kroner, men det er imidlertid Jansrud som har den største eierbrøken, ifølge Avisa Oslo.

KJØPTE SAMMEN: Kjetil Jansrud og kjæresten Benedicte Mortensen. Foto: Kristin Svorte
KJØPTE SAMMEN: Kjetil Jansrud og kjæresten Benedicte Mortensen. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Jansrud kjøpte eiendommen i juni 2020, ifølge offentlige registre. Forrige eier kjøpte leiligheten i 1989 for 1 500 000 kroner - og kan dermed hente inn en solid gevinst.

Siden paret overtok har de gjort store endringer på seksjonen.

Han søkte Plan- og bygningsetaten om å få endre på bærekonstruksjonene, forsterke gulvet og pusse opp badet. Før sommeren i år kom ferdigattesten på arbeidene.

Solid gevinst på Løkka-leilighet

Jansrud beveget seg dermed fra øst til vest i hovedstaden. Noen måneder før boligkjøpet på Frogner, kvittet han seg med en 65 kvadratmeters toppetasjeleilighet på Grünerløkka, i oktober 2019.

Jansrud ga seks millioner kroner for leiligheten i 2014, som var 500 000 over prisantydning, ifølge Finansavisen. Fem år seinere kunne han imidlertid hente inn en solid gevinst, da han solgte Løkka-luksusen til prisantydning for 9,5 millioner, ifølge DN.

Det var en verdiøkning på nesten 60 prosent. Skistjerna fikk 146 000 kroner per kvadratmeter.

Håver inn millioner

Vinstramannen har etter en innbringende skikarriere til salt i grøten og vel så det. For inntektsåret 2019 står han oppført med en formue på 34,4 millioner kroner, mens inntekten samme år var på 4,7 millioner.

I likhet med sin kollega Aksel Lund Svindal, har han gjort det skarpt som investor. De seineste åra har han bygget en stor aksjeportefølje, ifølge Finansavisen.

- Å tilegne meg ny kunnskap om aksjer, og bruke den til å oppnå gode resultater, gir meg et kick som når jeg suser ned utforbakkene, sa Jansrud til avisa tidligere i sommer.

I 2020 hadde Jansruds investeringsselskap KGIM Holding inntekter på 3,3 millioner kroner, nesten en dobling fra året før, da inntektene var 1,7 millioner.

Jansrud står oppført med en eierandel på 85 prosent av selskapet, mens tre familiemedlemmer eier fem prosent hver. KGIM Holding hadde eiendeler for 19,2 millioner i fjor.

Det har ikke lyktes Børsen å få en kommentar fra Jansrud. Heller ikke den forrige eieren av Frogner-leiligheten ønsker å uttale seg om salget.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer