Punget ut 30 mill. - har boplikt

Bakeri-riking sikret seg idyllisk perle ved Tjøme.

PRAKTEIENDOM VED VANNET: I mai ble denne idylliske eiendommen ved Tjøme solgt for det som skal være rekordsum for området. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
PRAKTEIENDOM VED VANNET: I mai ble denne idylliske eiendommen ved Tjøme solgt for det som skal være rekordsum for området. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

Etter å ha vært på markedet siden i fjor, og flere prisreduksjoner, kunne Tønsbergs Blad nylig melde at den idylliske eiendommen i Holmeveien 95 på Brøtsø var solgt.

Luksusmegler Tore Solberg var den gang ordknapp med detaljene, men nå framkommer det nye opplysninger om hvem som har kjøpt praktboligen.

Lokalavisa Øyene skriver at det er Baker Hansen-styreleder Morten Hals som sikret seg den usjenerte perla tett på vannkanten ved Tjøme.

Dermed er han en av flere norske rikinger som har oppfylt drømmen om en idyllisk perle ved sjøen denne sommeren.

Skal være prisrekord

Totalt punget Hals ut 30 millioner kroner for strandeiendommen, og fikk med det en rabatt på 2,5 millioner kroner basert på prisantydning.

Ifølge lokalavisa skal boligen, med et bruksareal på drøye 800 kvadratmeter, ha satt ny prisrekord for eiendommer med boplikt i området.

Artikkelen fortsetter under:

PERLER: Flere private øyer ligger til salgs for privatpersoner. Noe for deg? Video: CNN. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer

Sistnevnte faktor innebærer at noen må ha fast adresse på eiendommen - som ligger cirka to timers kjøretur fra Oslo. Hvorvidt det blir Morten Hals selv, er derimot ikke kjent.

- Jeg forstår at dere ønsker å skrive om dette, men har ingen kommentarer verken til kjøp eller salg. Det regner jeg for å være et privat anliggende, uttaler Morten Hals til Øyene.

Artikkelen fortsetter under:

Stor formue

Ifølge Finansavisen er Morten Hals og hans bror Knut Hals femte generasjons driver av Baker Hansen. Sistnevnte er i dag daglig leder i selskapet, som har levert gode økonomiske resultater de siste åra.

I 2018 endte omsetningen på 184 millioner kroner, og på bunnlinjen ble det registrert pene 20 millioner kroner. Til sammenlikning var selskapets omsetning på henholdsvis 174 millioner i 2017, og 155 millioner kroner i 2016.

Ifølge Skattelistene for 2018 hadde Morten Hals en inntekt på 4,4 millioner, samt en formue på 84,4 millioner kroner.

Morten Hals har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer