Punget ut 8,3 mill. for riveklar minihytte

Selgeren kan innkassere en solid gevinst på hytta i sjøparadiset, uten strøm og innlagt vann.

RIVEKLAR: Mekleren forteller om et ellevilt hyttemarked i coronaperioden, som salget av denne hytta er et eksempel på. Foto: Krogsveen
RIVEKLAR: Mekleren forteller om et ellevilt hyttemarked i coronaperioden, som salget av denne hytta er et eksempel på. Foto: Krogsveen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hytta er på beskjedne 40 kvadrat, uten strøm og vann, men trolig var det beliggenheten i et sjøparadis som fikk kjøperen til å punge ut 8,3 millioner kroner fredag.

- Den ligger fantastisk til for seg selv på en odde, med nydelig utsikt, sier eiendomsmekler Henrik Tangen i Krogsveen Bamble, til Børsen.

Den sørøstvendte eiendommen ligger på grensa til Kragerø kommune, med en egen odde, svaberg, direkte tilgang til sjøen, to brygger og flott utsikt, skriver Kragerø Blad Vestmar, som først omtalte salget.

Solid verdiøkning

- Tomten er raus, på cirka tre mål, sier Tangen.

Ifølge mekleren har eiendommen godkjente tegninger, som åpner for å rive hytta og bygge nytt med tilsvarende areal.

Objektet har en stund ligget ute på markedet, med en prisantydning på 10 millioner, som mekleren vedgår var en ambisiøs pris.

- Men selger er absolutt fornøyd med handelen.

Eiendommen ble kjøpt i 2004 for 2,6 millioner kroner, og selgeren kan dermed innkassere en solid gevinst.

- Verdiøkningen skyldes prisutviklinga i markedet, som har gått opp jevnt og trutt, med spesielt store hopp i 2020 og 2021, sier Tangen.

UTSIKT: Fra hytta har du utsikt til Kragerø-skjærgården. Foto: Krogsveen
UTSIKT: Fra hytta har du utsikt til Kragerø-skjærgården. Foto: Krogsveen Vis mer

Spinnvilt hytteår

For det brennhete hyttemarkedet under coronaperioden har vært enestående i meklerens karriere.

- Det har vært et marked man ikke har sett maken til noen gang, og jeg har solgt hytter i denne skjærgården siden '96, sier Tangen og fortsetter:

- Det er ingen tvil om at 2021 har slått 2020. Corona har medført at flere ser verdien av å satse på fritidseiendom i hjemlandet.

HYTTEMARKEDET I INDRE OSLOFJORD: Hyttemegler Marius Berge tror denne hytta på Nakholmen vil sette ny prisrekord i indre Oslofjord. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han trekker også fram at konkurransen mot utenlandsdestinasjoner har glimret med sitt fravær - noe som gir utslag i hytteprisene.

- De mulighetene som flere har til å jobbe fra hytta, har blitt verdsatt og gjør at det brukes mer tid der. Det har vært en god grunn til å investere i fritidseiendom.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer