Punget ut for juvel i «Rikmannsblokka»

Toppleiligheten i kjendiskomplekset Kruses gate 11 har fått ny eier.

KREMKOMPLEKS: Flere profilerte norske rikinger har bodd i Kruses gate 11 på Frogner i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KREMKOMPLEKS: Flere profilerte norske rikinger har bodd i Kruses gate 11 på Frogner i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kruses gate 11 på Oslos vestkant, omtalt som «Rikmannsblokka på Frogners tak», har huset en rekke norske kjendisrikinger.

Nå er selve kronjuvelen, praktleiligheten som strekker seg over hele toppetasjen, solgt.

Det bekrefter selger Monica Staff til Kapital, som først omtalte saken.

- Kundegruppen forduftet til Sveits

Tross riking-eksodusen til alpelandet den siste tida, var det likevel en pengesterk kjøper som punget ut det som etter alle solemerker er et tosifret millionbeløp.

- Tatt i betraktning de sterkt stigende rentene, et labert boligmarked og det faktum at store deler av kundegruppen har forduftet til Sveits, må jeg si at jeg er fornøyd, sier Staff til magasinet.

«Rikmannsblokka»

Det skal være en kvinne, ikke bosatt i Norge, som har sikret seg kremobjektet i luksusblokka, men hva vedkommende la på bordet er ikke kjent.

I samme kompleks har flere kjendiser og rikinger boltret seg de siste åra.

For halvannet år siden kjøpte Nicolai Thomas Stang Hagen (24) en leilighet her. 24-åringen, som er milliardær Stein Erik Hagens yngste sønn, punget ut 18 millioner kroner. Også Nicolais søster, Camilla, og far, Stein Erik, har eid leiligheter her.

LUKSUS: Leiligheten på toppen av bygget, som nå er solgt, blir beskrevet som en av Norges aller dyreste og fineste. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LUKSUS: Leiligheten på toppen av bygget, som nå er solgt, blir beskrevet som en av Norges aller dyreste og fineste. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Men også spydkast-kjendis Andreas Thorkildsen, samt tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang har hatt tilhold i Kruses gate 11.

Den aktuelle leiligheten blir omtalt av Kapital som «en av Norges aller dyreste og fineste».

Nicolai Tangen-rykter

Da Nicolai Tangen byttet ut London med Oslo for å lede Oljefondet, ble det spekulert på om han hadde sikret seg den aktuelle toppleiligheten som nå er solgt.

Ifølge Finansavisen la han inn et bud på 90 millioner kroner på SMS, som ble godkjent, men salget skal til slutt ha gått i vasken.

- Nicolai har sagt at han ikke har noen kommentar til eventuelle boligkjøp, skrev kommunikasjonssjef i Oljefondet, Marthe Skaar, til Børsen den gang.

Ifølge avisa leier Tangen seg heller i en luksusleilighet i rikingområdet Tjuvholmen, der han skal ha takterrasse med motstrømsbasseng.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer