Hyttepriser 2021

Punget ut for rådyr Tjøme-perle

Silicon Valley-milliardæren Børge Hald ga 346 666 kroner per kvadratmeter.

STIVT: Den rødmalte hytta midt på bildet ble lagt ut med en kvadratmeterpris på solide 360 000 kroner. Nå er den solgt, riktignok for en litt lavere pris. Foto: Karl Filip Kronstad
STIVT: Den rødmalte hytta midt på bildet ble lagt ut med en kvadratmeterpris på solide 360 000 kroner. Nå er den solgt, riktignok for en litt lavere pris. Foto: Karl Filip Kronstad Vis mer
Publisert

- Jeg er 100 prosent sikker på at denne prisen ikke er for ambisiøs, sa Tore Solberg hos Eiendomsmegler 1 til Børsen i slutten av april.

Solberg ba om 27 millioner for den 75 kvadratmeter store sjøhytta på Tjøme, hvilket ga en kvadratmeterpris på stive 360 000 kroner.

- Jeg må innrømme at jeg aldri tenker på kvadratmeterpris når det gjelder hytter, sa mekleren.

Skråsikker på salg

En tomt på tre mål, vestvendt hytte med kveldssol, sandstrand, stor brygge og fin utsikt. Slik oppsummerte mekleren de viktigste faktorene bak prisantydningen for sjøhytta, som ligger i Færder kommune.

- Hytter er såpass forskjellige. Ei hytte 100 meter lenger bortenfor kan gå for halve prisen.

I annonsen var hytta omtalt som «sjarmerende» og omgivelsene som «misunnelsesverdige».

To stykker hadde forsøkt seg på å kuppe hytta for 25 millioner, noe selger avviste, ifølge Solberg.

- Jeg tror markedet er villig til å gi dette. Rett og slett, det er ikke noe regnestykke i det hele tatt. Vi får snakkes til uka. Jeg tipper hytta er solgt mandag eller tirsdag, lød løypemeldinga fra mekleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.