Hyttepriser 2021

Punget ut for rådyr Tjøme-perle

Silicon Valley-milliardæren Børge Hald ga 346 666 kroner per kvadratmeter.

STIVT: Den rødmalte hytta midt på bildet ble lagt ut med en kvadratmeterpris på solide 360 000 kroner. Nå er den solgt, riktignok for en litt lavere pris. Foto: Karl Filip Kronstad
STIVT: Den rødmalte hytta midt på bildet ble lagt ut med en kvadratmeterpris på solide 360 000 kroner. Nå er den solgt, riktignok for en litt lavere pris. Foto: Karl Filip Kronstad Vis mer
Publisert

- Jeg er 100 prosent sikker på at denne prisen ikke er for ambisiøs, sa Tore Solberg hos Eiendomsmegler 1 til Børsen i slutten av april.

Solberg ba om 27 millioner for den 75 kvadratmeter store sjøhytta på Tjøme, hvilket ga en kvadratmeterpris på stive 360 000 kroner.

- Jeg må innrømme at jeg aldri tenker på kvadratmeterpris når det gjelder hytter, sa mekleren.

SOLGT: Den umiddelbare nærheten til sjøen ble oppgitt som viktig for den stive prisen. Foto: Karl Filip Kronstad
SOLGT: Den umiddelbare nærheten til sjøen ble oppgitt som viktig for den stive prisen. Foto: Karl Filip Kronstad Vis mer

Skråsikker på salg

En tomt på tre mål, vestvendt hytte med kveldssol, sandstrand, stor brygge og fin utsikt. Slik oppsummerte mekleren de viktigste faktorene bak prisantydningen for sjøhytta, som ligger i Færder kommune.

- Hytter er såpass forskjellige. Ei hytte 100 meter lenger bortenfor kan gå for halve prisen.

I annonsen var hytta omtalt som «sjarmerende» og omgivelsene som «misunnelsesverdige».

To stykker hadde forsøkt seg på å kuppe hytta for 25 millioner, noe selger avviste, ifølge Solberg.

- Jeg tror markedet er villig til å gi dette. Rett og slett, det er ikke noe regnestykke i det hele tatt. Vi får snakkes til uka. Jeg tipper hytta er solgt mandag eller tirsdag, lød løypemeldinga fra mekleren.

LEKKER: Standarden på hytta ble beskrevet som grei. Det er ikke der han la vekta når prisen ble satt. Foto: Karl Filip Kronstad
LEKKER: Standarden på hytta ble beskrevet som grei. Det er ikke der han la vekta når prisen ble satt. Foto: Karl Filip Kronstad Vis mer

Solgt til milliardær

Solbergs spådom viste seg å stemme: Mandagen etter var hytta solgt.

Overfor Børsen sier Solberg at både kjøper og selger er fornøyde.

- Dette var kanskje den siste strandeiendommen ute for salg på Tjøme i år. Vi er inne i en sterk periode, og folk holder på disse eiendommene som de har knyttet sterke følelser til, sier Solberg til Børsen i dag.

Ifølge DN er kjøperen den USA-baserte tech-milliardæren Børge Hald. Avisa melder at Tjøme-hytta er den nest dyreste sjøhytta solgt i år.

Tech-gründeren punget riktignok ut 26 millioner - én million under prisantydning - hvilket innebærer at rikingen betaler 346 666 kroner per kvadratmeter.

Færder kommune (tidligere Tjøme og Nøtterøy) er landets dyreste å kjøpe hytte i. Ifølge SSB er snittprisen for ei sjøhytte i kommunen 8,7 millioner kroner. Snittprisen for hele Vestfold og Telemark fylke er like over 2,7 millioner kroner - også det er høyest i landet.

UTSIKT: Soverom med sjøutsikt og direkte ankomst til terassen. Foto: Karl Filip Kronstad
UTSIKT: Soverom med sjøutsikt og direkte ankomst til terassen. Foto: Karl Filip Kronstad Vis mer

USA-suksess

Børge Hald er opprinnelig fra Bekkestua i Bærum og, ifølge Kapital, Norges 45. rikeste person. I 2020 hadde han en formue på 5 milliarder kroner.

I 2001 etablerte Hald, sammen med sin amerikanske kone, Silicon Valley-selskapet Medallia, som har utviklet analyseverktøy for håndtering av store kundedata.

Medallia ble børsnotert i New York i 2019, og har i dag en markedsverdi på 3,8 milliarder dollar. Hald var administrerende direktør i selskapet fram til august 2019. Da gikk nordmannen inn i en rolle som styreleder og strategidirektør.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer