Punget ut for rekorddyr fritidseiendom

Festivalsjefen for Palmesus, Leif Fosselie, betalte 21,3 millioner kroner for fritidseiendom på Labberholmen i Søgne. Dermed ble det satt ny rekord for dyreste fritidseiendom som er avhendet i kommunen.

HØLLEFJORDEN: Eiendommen består av to hytter, innredet med anneks og sjøbod. Foto: Sondre Transeth / PrivatMegleren
HØLLEFJORDEN: Eiendommen består av to hytter, innredet med anneks og sjøbod. Foto: Sondre Transeth / PrivatMegleren Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Daglig leder for Palmesus AS, Leif Fosselie, har kostet på seg fritidseiendom til 21,3 millioner kroner. Eiendommen ligger i nærheten av Høllen i Søgne.

Prisen bekrefter eiendomsmekler Hans Petter Schjøtt overfor Fædrelandsvennen, som har omtalt saken.

Setter rekord

Eiendommen skal være den dyreste fritidseiendommen som er avhendet i kommunen, ifølge avisa.

- Det var 25 interessenter på lista, som ble fulgt opp fra start til vi var i mål med bud, sier Schjøtt til Fædrelandsvennen.

Han opplyser samtidig at det ikke har foregått en direkte budrunde, men at det var forskjellige prosesser håndtert med forskjellige grupper.

Prisantydningen var 22,5 millioner kroner, men etter forhandlinger ble Fosselie, som selv er fra Kristiansand, enig med selger om en sum på 21,3 millioner kroner.

Ifølge Schjøtt hadde annonsen i overkant av 178 000 treff på Finn, og det til tross for visning på sommerhytte i november. Overtakelse er avtalt første halvår i 2022.

- God og privat opplevelse

Eiendommen består av to hytter, innredet med anneks og sjøbod. Stedet ligger på Labberholmen, innerst i skjærgården, sentralt i Høllefjorden. Hyttene ligger en kort båttur unna Høllen brygge og Solta Båthavn.

Til Børsen forteller Schjøtt at eiendommen er svært unik i forhold til innhold og beliggenhet.

- Det ligger for seg selv og byr på en god og privat opplevelse. Her er det utallige gode minner fra de som har hatt stedet, og mange minner til de som skal ta over, sier mekleren.

FERDIG SONET: Eiendommen som tidligere huset innsatte i Arendal fengsel skal selges. Foto: Vidar Godtfredsen Vis mer

Fosselie eide 50 prosent av Palmesus fram til Superstruct, som eier flere store festivaler verden over, kjøpte opp selskapet tidligere i år. Samtidig kjøpte Fosselie og Lund-familien en liten andel av konsernet.

Festivalsjefen har de seinere åra ligget på inntektstoppen for kulturpersonligheter fra Sørlandet. Skattelistene for inntektsåret 2019 viste at han hadde en skattbar inntekt på 4,9 millioner kroner.

Palmesus AS satte også rekord i 2020, med et resultat på nærmere 14,3 millioner kroner før skatt.

Børsen har prøvd å komme i kontakt med Fosselie for en kommentar, uten å lykkes.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer