John Carew

Punget ut for vestkant-leilighet

Men den tidligere fotballstjerna har ikke planer om å bo der selv.

EIENDOMSKONGE: Det tidligere fotballesset John Carew er aktiv i eiendomsmarkedet og har nylig punget ut for en leilighet i fasjonabelt strøk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
EIENDOMSKONGE: Det tidligere fotballesset John Carew er aktiv i eiendomsmarkedet og har nylig punget ut for en leilighet i fasjonabelt strøk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Tidligere fotballstjerne, nå skuespiller og eiendomskonge, John Carew, har sikret seg en leilighet mellom Homansbyen og Majorstuen på Oslos vestkant.

Mer bestemt er adressen i en av hovedstadens travleste shoppinggater - nemlig Bogstadveien.

- Jeg er aktiv i eiendomsmarkedet, så jeg kjøper og leier ut en del, skriver Carew i en kort kommentar til Børsen.

Han opplyser videre at han ikke har planer om å bo der selv.

- Bra kjøp

Leiligheten koster den tidligere England-proffen 6 050 000 kroner, ifølge tinglysningen på eiendomsavdragelsen, melder Avisa Oslo (AO), som først omtalte saken.

Ansvarlig mekler er Sol Andreassen i Eie Eiendomsmegling Frogner & Aker Brygge.

Hun opplyser at dette er en fireroms leilighet på 77 kvadratmeter, med tre soverom, i femte etasje.

- Jeg vil si det var en god pris, et bra kjøp, sier Andreassen til Børsen.

SKATTESVIK: John Carew er tiltalt for grovt skattesvik. Førsteadvokat hos Økokrim, Marianne Bender, sier tiltalen er alvorlig. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Standarden er imidlertid helt ok, ifølge mekleren, som opplyser at den har et eldre bad, som bør pusses opp etter hvert. Kjøkkenet er fra 2014.

- Det er en flott leilighet, det kommer jo an på øyet som ser, men absolutt en flott leilighet, sier Andreassen videre.

PUNGET UT: Carews nye leilighet ligger et steinkast fra Bogstadveien. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
PUNGET UT: Carews nye leilighet ligger et steinkast fra Bogstadveien. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer

Ifølge mekleren ligger leiligheten 10-20 meter inn fra Bogstadveien, og er dermed noe skjermet fra trikk og annen trafikkstøy.

- Beliggenheten er det som selger, sier mekleren og begrunner med at den ligger sentralt med flust av shopping og restauranttilbud i nærheten.

Solgte med kjempegevinst

Sommeren 2020 kvittet Carew seg med en toppleilighet på Sørenga, som han kjøpte for 20 millioner kroner i 2017.

Den solgte han for 29,3 millioner kroner, 222 000 kroner per kvadratmeter. Dermed innkasserte han en gevinst på solide 9,3 millioner, minus det han brukte på oppussing.

Samme år punget han ut 29,5 millioner kroner for en luksusleilighet i Homansbyen. Her er han også styremedlem, ifølge AO.

Nylig dømt

Forrige uke ble Carew dømt for grovt uaktsomt skattesvik. Retten satte straffen til ett år og to måneder ubetinget fengsel, som betyr at han må sone.

Det er to ukers ankefrist i saken, og det er foreløpig ikke levert inn en anke. Dersom Carew velger å anke dommen, er den ikke rettskraftig.

I tillegg til en bot på i overkant av en halv million kroner, må Carew betalte tilbake alt han unndro i skatt - 5,4 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer