Putin-alliert funnet død

Russisk energitopp funnet død etter å ha «falt over bord».

DØDSFALL: Vladimir Putin deltok nettopp under et økonomisk forum i Vladivostok. Det gjorde også Ivan Petsjorin, som ble funnet død bare dager seinere etter at han skal ha falt fra sin egen yacht. Foto: Valery Sharifulin / TASS Host Photo Agency / Handout via REUTERS / NTB
DØDSFALL: Vladimir Putin deltok nettopp under et økonomisk forum i Vladivostok. Det gjorde også Ivan Petsjorin, som ble funnet død bare dager seinere etter at han skal ha falt fra sin egen yacht. Foto: Valery Sharifulin / TASS Host Photo Agency / Handout via REUTERS / NTB Vis mer
Publisert

Nok en russisk energitopp har dødd under det som omtales som mystiske omstendigheter, skriver Business Insider.

Ivan Petsjorin (39) var leder for KRDV, president Vladimir Putins prosjekt for å utvikle de rike energi- og gruveressursene i Russlands østligste region. Petsjorin var også ansvarlig for å modernisere luftfarten i området.

Falt fra yacht

Han var i helga ute på en båttur i sin egen yacht like ved Russkijøya, ikke langt fra Vladivostok, da han skal ha falt over bord. Etter en to dager lang leteaksjon ble han funnet død, ifølge den lokale avisa VL.ru.

KRDV beskriver Petsjorins dødsfall som et «uerstattelig tap».

Bare dager før han skal ha falt av båten deltok Petsjorin i et panel under et økonomisk forum i Vladivostok. Også Putin, som skal ha håndplukket Petsjorin til jobben i KRDV, var til stede og talte under forumet lengst øst i Russland.

Petsjorin er med det den andre KRDV-toppen som har dødd så langt i år. I februar døde generaldirektør Igor Nosov av et slag, ifølge Newsweek.

Samtidig er Petsjorin den siste i en stadig lengre rekke med russiske energitopper og oligarker som dør under mer eller mindre mystiske omstendigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer