Putin benekter anklager

Russlands president Vladimir Putin avviser påstander fra opposisjonsleder Aleksej Navalnyj om at han eier et digert palass ved Svartehavet.

HEVDER PUTIN EIER MILLIARDPALASS: Ifølge Alexis Navalnys kilder er Putins palass bygget ved hjelp av «de største bestikkelsene i historien». Vis mer
Publisert

Navalnyj ble for halvannen uke siden pågrepet i passkontrollen da han vendte tilbake til Moskva fra Berlin, der han ble behandlet for forgiftning, som han beskylder russiske myndigheter for å stå bak.

Han ba da sine tilhengere demonstrere i helga mot Putin og la ut en to timer lang video om den svære eiendommen med et palassliknende hus på svartehavskysten.

- Ingenting som det hevdes der er min eiendom, tilhører meg eller noen i min familie, sa Putin i en videosamtale med russiske studenter mandag.

Tusener av mennesker demonstrerte mot fengslingen av Navalnyj i en rekke russiske byer i helga, og over 3700 ble pågrepet.

Største bestikkelsen i historien

Navalnyj hevder på sin video, som hittil er sett 86 millioner ganger, at Putins allierte brukte ulovlige midler på en ekstravagant eiendom ved Svartehavet. Eiendommen skal ha en verdi på over 10 milliarder kroner og ble ifølge granskingen betalt for med «den største bestikkelsen i historien».

Navalnyjs gransking beskriver eiendommen som 39 ganger så stor som Monaco, og den skal blant annet omfatte et casino, en vingård og en skøytebane.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer