- Putin er desperat nå

Lekkasjene i gassledningene har fått flere til å spekulere på mulig sabotasje.

LEKK: Sveriges utenriksminister Ann Linde Ann Linde sier tirsdag at det kan komme flere «hendelser» som lekkasjene på Nord Stream-gassledningene. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / NTB
LEKK: Sveriges utenriksminister Ann Linde Ann Linde sier tirsdag at det kan komme flere «hendelser» som lekkasjene på Nord Stream-gassledningene. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Mandag kveld begynte å lekke fra den ene Nord Stream-gassledningen, og få timer seinere ble konstatert to lekkasjer på den andre.

Rørledningene er bygd for å bringe russisk gass til Europa, men ingen av de to er i drift.

Hendelsene skjedde i Østersjøen, like utenfor den danske øya Bornholm, og flere spekulerer på om det kan være sabotasje. Lekkasjene i området fører til røft farvann.

- Putin er desperat nå

Sveriges utenriksminister Ann Linde Ann Linde sier tirsdag at det kan komme flere «hendelser» som lekkasjene på Nord Stream-gassledningene, melder Expressen.

Linde advarer om at president Vladimir Putin kan utføre «irrasjonelle og stygge» handlinger.

På spørsmål om Linde mener det kan skje flere slike hendelser med tanke på sikkerhetssituasjonen som råder nå, svarer hun.

- Vi får være forberedt på det. Putin har vist at han er desperat nå, fordi Ukraina med vestlig støtte og sin utholdenhet har vist at det gikk ikke så lett som Putin hadde trodd. Da får man være forberedt på at han reagerer irrasjonelt og stygt, sier hun.

Polens statsminister sier gasslekkasjene skyldes sabotasje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.