Putin-fanatikerens luksusvilla i flammer

Han er beskrevet som en av Putins viktigste propagandastemmer, og blir omtalt som både «farlig», «fanatisk» og «en av de verste». Onsdag morgen sto feriehuset hans i flammer.

SANKSJONERT: Vladimir Solovjov nyter stor popularitet i hjemlandet som programleder på kanalen Rossija-1, hvor han leder programmet «Moskva. Kreml. Putin». Foto: Sergej Karpukhin / TASS / Sipa / NTB
SANKSJONERT: Vladimir Solovjov nyter stor popularitet i hjemlandet som programleder på kanalen Rossija-1, hvor han leder programmet «Moskva. Kreml. Putin». Foto: Sergej Karpukhin / TASS / Sipa / NTB Vis mer
Publisert

Huset som ligger i Loveno ved idylliske Comosjøen i Nord-Italia, er bare en av tre villaer Solovjov eier i regionen.

Samtlige er konfiskert av italienske myndigheter som følge av sanksjonene mot Russland og en rekke innflytelsesrike russiske statsborgere - blant dem nevnte Solovjov.

Det lokale brannvesenet tror brannen er påsatt, og at den skal ha startet ved at noen kastet brennende bildekk mot boligen, ifølge nyhetsbyrået Ansa.

Skadene skal ikke være omfattende, og det skal ikke ha vært mennesker til stede da brannen startet.

Brannen etterforskes nå av politiet, som foreløpig ikke har noen mistenkte i saken. Ifølge lokale medier er politiets førende teori at brannen er påsatt i protest mot Solovjovs rolle i å støtte Putins regime.

- Jeg gjorde alt

Solovjev tok selv et harmdirrende oppgjør med at han var plassert på Vestens sanksjonslister under en TV-sending i slutten av februar, ifølge Newsweek.

- Jeg ble fortalt at Europa var en høyborg for rettigheter. At alt var tillatt. Det er det de sa. Jeg kjenner godt til de såkalte «hellige eiendomsrettighetene, sa han og la til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer