Putin-fanatikerens luksusvilla i flammer

Han er beskrevet som en av Putins viktigste propagandastemmer, og blir omtalt som både «farlig», «fanatisk» og «en av de verste». Onsdag morgen sto feriehuset hans i flammer.

SANKSJONERT: Vladimir Solovjov nyter stor popularitet i hjemlandet som programleder på kanalen Rossija-1, hvor han leder programmet «Moskva. Kreml. Putin». Foto: Sergej Karpukhin / TASS / Sipa / NTB
SANKSJONERT: Vladimir Solovjov nyter stor popularitet i hjemlandet som programleder på kanalen Rossija-1, hvor han leder programmet «Moskva. Kreml. Putin». Foto: Sergej Karpukhin / TASS / Sipa / NTB Vis mer
Publisert

Huset som ligger i Loveno ved idylliske Comosjøen i Nord-Italia, er bare en av tre villaer Solovjov eier i regionen.

Samtlige er konfiskert av italienske myndigheter som følge av sanksjonene mot Russland og en rekke innflytelsesrike russiske statsborgere - blant dem nevnte Solovjov.

Det lokale brannvesenet tror brannen er påsatt, og at den skal ha startet ved at noen kastet brennende bildekk mot boligen, ifølge nyhetsbyrået Ansa.

Skadene skal ikke være omfattende, og det skal ikke ha vært mennesker til stede da brannen startet.

TROLIG PÅTENT: Politiet tror brannen onsdag morgen var påtent. Foto: Vigili del Fuoco
TROLIG PÅTENT: Politiet tror brannen onsdag morgen var påtent. Foto: Vigili del Fuoco Vis mer

Brannen etterforskes nå av politiet, som foreløpig ikke har noen mistenkte i saken. Ifølge lokale medier er politiets førende teori at brannen er påsatt i protest mot Solovjovs rolle i å støtte Putins regime.

- Jeg gjorde alt

Solovjev tok selv et harmdirrende oppgjør med at han var plassert på Vestens sanksjonslister under en TV-sending i slutten av februar, ifølge Newsweek.

MÅ STOPPES: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gikk hardt ut mot Italia under nasjonalforsamlingen i Roma tirsdag 22. mars. Video: Reuters. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

- Jeg ble fortalt at Europa var en høyborg for rettigheter. At alt var tillatt. Det er det de sa. Jeg kjenner godt til de såkalte «hellige eiendomsrettighetene, sa han og la til:

- For hver handel så viste jeg fram papirer som beviste min offisielle inntekt. Jeg gjorde alt. Jeg kjøpte det, jeg betalte sinnssyke mengder i skatt … Jeg gjorde alt. Men plutselig tar noen en beslutning om at denne journalisten nå er på sanksjonslista. Det påvirket eiendommen min med en gang.

- Farlig

Professor Jardar Østbø ved Institutt for forsvarsstudier har tidligere beskrevet Solovjov som «en av de verste» i et intervju med VG:

- Jeg vil si at Solovjov er en av de verste propagandistene i russisk TV. Om ikke den verste, sa han til avisa i mars.

Bakgrunnen var TV-profilens uttalelser hvor han sammenliknet Vestens behandling av Russland med Adolf Hitlers behandling av jødene under andre verdenskrig.

Overfor ABC Nyheter fulgte Østbø opp og omtalte Solovjovs uttalelser som «farlige».

– De er med på å befeste et fiendebilde som legitimerer hat og rettferdiggjør fortsatt krig. Samtidig kommer de på toppen av årevis med edder og galle fra Solovjov, og det er uvisst i hvilken grad de tas bokstavelig og i hvilken grad det er underholdning, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer