Putin med nytt krav

Russlands president Vladimir Putin krever at vestlige sanksjoner mot Russland som han hevder hindrer landets korneksport, må fjernes.

KREVER: Vladimir Putin krever at Vesten fjerner sanksjoner som rammer russisk korneksport. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB
KREVER: Vladimir Putin krever at Vesten fjerner sanksjoner som rammer russisk korneksport. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi vil legge til rette for eksport av ukrainsk korn, men vi går ut ifra at alle restriksjoner knyttet til flyfrakt for eksport av russisk korn vil bli opphevet, sa Putin til pressen i Teheran etter samtaler med presidentene i Iran og Tyrkia.

Eventuell flyfrakt av korn utgjør imidlertid et forsvinnende lite volum av en eksport som i all hovedsak skjer med skip og tog.

Russlands krig i Ukraina har ført til redusert korneksport, og Russland blokkerer eksporten fra havnene i Ukraina. Putin meldte tirsdag at det var blitt gjort framskritt i samtalene om ukrainsk korneksport.

Det er ikke første gang Putin krever at vestlige sanksjoner fjernes for å sikre eksport av russisk korn. EU har tidligere gjort det klart at sanksjonene ikke retter seg mot Russlands korneksport.

Forpliktelser

- Amerikanerne har i hovedsak opphevet restriksjoner på tilførsel av russisk gjødsel til verdensmarkedene. Hvis de ønsker å forbedre situasjonen på det internasjonale matmarkedet, håper jeg det samme vil skje med levering av russisk korn til eksport, fortsatte Putin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer