Krigen i Ukraina:

Putin signerte omstridt lovforslag

Verdier for over 90 milliarder kroner kan være tapt for godt, etter Vladimir Putins siste grep.

FRYKTER FOR FLY: 515 utenlandseide fly er i Russland. Eierne frykter at de blir der for godt. Illustrasjonsfoto: Regis Duvignau / Reuters / NTB
FRYKTER FOR FLY: 515 utenlandseide fly er i Russland. Eierne frykter at de blir der for godt. Illustrasjonsfoto: Regis Duvignau / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statlige russiske medier melder mandag at president Vladimir Putin har skrevet under på et lovforslag som har vekket stor uro i flybransjen.

Den nye loven åpner opp for at utenlandske fly som er leid inn av russiske selskaper, nå skal kunne registeres som flyselskapenes eiendom og dermed også få russiske sertifikater å fly på videre, melder det statlige russiske nyhetsbyrået TASS.

Loven er ment å bevare flåten av utenlandske fly i Russland, for å sikre videre innenriksflyvninger i landet. Russiske myndigheter omtaler loven selv som en del av Russlands «antisanksjonstiltak».

Børsen skrev forrige uke om hvordan over 500 fly med leasingkontrakter nå kan være tapt for godt.

For som følge av Vestens og EU-kommisjonens knallharde sanksjoner mot Russlands luftfartsnæring, måtte samtlige eksisterende leasingkontrakter avsluttes og tilbakeleveres innen 30 dager.

- Vil ikke kunne brukes

- Er den endelige konsekvensen av Russlands nye lov at disse flyene faktisk nå er tapt for godt?

- Det er et veldig godt spørsmål, men det er det bare Putin og gjengen rundt ham som vet. Disse flyene vil ikke kunne brukes hvis de ikke får vedlikehold og deler fra leverandørene. Sanksjonene gjør at de ikke får det, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer