Putin: - Situasjonen er ikke eksplosiv

Russlands president Vladimir Putin sier de ikke har noe behov for å undersøke Nord Stream 2-rørledningen.

SABOTASJE: Det er fortsatt uvisst hvem som sto bak sabotasjen av Nord Stream 2, men etterforskningen pågår framdeles. Foto: Swedish Coast Guard via AP / NTB
SABOTASJE: Det er fortsatt uvisst hvem som sto bak sabotasjen av Nord Stream 2, men etterforskningen pågår framdeles. Foto: Swedish Coast Guard via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått et halvt år siden det ble gjennomført en sabotasje på gassledningen Nord Stream 2 i Østersjøen, men så langt har ingen konkludert med hvem som står bak sabotasjeaksjonen.

Fant objekt

Det betyr ikke at etterforskningen ikke går framover. Forrige uke ble det funnet et objekt ved rørledningen.

- Vurderingen fra våre myndigheter er at det umiddelbart ikke er noen sikkerhetsrisiko, og dermed heller ikke fare for menneskeliv og skipstrafikk, sa utenriksminister i Danmark, Lars Løkke Rasmussen, den gang.

Torsdag kveld delte det danske energidepartementet et bilde av objektet, som er en rørformet gjenstand på 40 centimeter i høyden og 10 centimeter i diameter. Objektet stikker opp fra havbunnen, og skal hentes opp ved hjelp fra det danske forsvaret.

I samme åndedrag inviterte den danske energistyrelsen den russiskkontrollerte operatøren av Nord Stream 2 til å bistå i bergingen, en invitasjon de har takket ja til.

Putin: - Ikke eksplosiv

Det er en avgjørelse som har falt i svært god jord i Russland, og lørdag kveld kommenterer også president Vladimir Putin saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer