Putin-venn sier han eier omstridt palass

Vladimir Putin beskyldes for «de største bestikkelsene i historien». Nå hevder forretningsmannen Arkadij Rotenberg at det er han som eier palasset ved Svartehavet.

HEVDER PUTIN EIER MILLIARDPALASS: Ifølge Aleksej Navalnyj kilder er Putins palass bygget ved hjelp av «de største bestikkelsene i historien». Vis mer
Publisert

Det er igjen full ordkrig mellom opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj og Russlands president Vladmir Putin.

Ifølge Navalnyj er palasset ved Svartehavet bygget ved hjelp av «de største bestikkelsene i historien» - finansiert av en rekke av Putins nærmeste støttespillere og statlige selskaper.

Navalnyjs gransking, avslørt i en video, beskriver eiendommen som 39 ganger så stor som Monaco.

- Det er en separat stat inne i Russland. Og i den staten er det én eneste uerstattelig tsar: Putin, sier Navalnyj i videoen.

Men presidenten har nektet for at det er han som eier slottet, som har eget kasino, skøytebane og vingård.

Nå kommer den russiske forretningsmannen Arkadij Rotenberg på banen. Han sier til den statlige nyhetskanalen Mash Telgram at det er han som eier palasset.

- Jeg sikret meg en deal med noen kreditorer for noen år siden, sier han.

- Skal bli hotell

Rotenberg forklarer at slottet skal bli et leilighetshotell, og at det skal stå ferdig om noen år. Palasset har en verdi på rundt 1,3 milliarder dollar, ifølge Moscow Times. Det tilsvarer rundt 11 milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer