Putin: Vil forhandle

Russlands president Vladimir Putin og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møttes mandag i Sotsji.

MØTTES: De to statslederne møttes mandag i Russland, i byen Sotsji ved Svartehavet. Foto: Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout Reuters via NTB
MØTTES: De to statslederne møttes mandag i Russland, i byen Sotsji ved Svartehavet. Foto: Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout Reuters via NTB Vis mer
Publisert

President Vladimir Putin sier Russland er villig til å forhandle om en gjenopptakelse av kornavtalen som åpner for eksport av ukrainske landbruksvarer.

Avtalen blir omtalt som livsviktig for matforsyningene til millioner av mennesker i Afrika og Midtøsten. Samtidig trenger Ukraina sårt eksportinntektene.

Putin tok mandag imot Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i den russiske feriebyen Sotsji ved Svartehavet.

Den russiske presidenten sa at de blant flere temaer skulle drøfte situasjonen i Ukraina, inkludert kornavtalen som Russland trakk seg fra i slutten av juli.

President Erdogan sier at han etter samtalen med Putin vil komme med en viktig kunngjøring som har med kornavtalen å gjøre.

Møtet mellom de to lederne blir det første siden Erdogan ble valgt til en tredje periode som Tyrkias president i mai. Ingen representanter for FN og Ukraina skal delta på møtet, og forventningene om noe gjennombrudd er små.

Erdogan har påtatt seg rollen som en slags megler mellom Russland og Ukraina og har ikke sluttet seg til de vestlige sanksjonene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer