Krigen i Ukraina:

«Putins edderkopp»: - Ekstremt viktig

En av president Vladimir Putins aller nærmeste venner har gått under radaren nesten hele krigen – fram til et mystisk fly dukket opp i helga.

BARNDOMSVENNER: Sergej Roldugin er en av Vladimir Putins nærmeste venner. Nå svirrer ryktene etter at et mystisk fly dukket opp. Foto: Ivan Sekretarev / AP / NTB
BARNDOMSVENNER: Sergej Roldugin er en av Vladimir Putins nærmeste venner. Nå svirrer ryktene etter at et mystisk fly dukket opp. Foto: Ivan Sekretarev / AP / NTB Vis mer
Publisert

Helt siden Russland invaderte Ukraina 24. februar i fjor, har «hele verdens» øyne vært rettet mot den russiske presidenten Vladimir Putin og hans innerste krets.

Presidentens nærmeste allierte har en etter en blitt rammet av vestlige sanksjoner. Myndighetene i flere land har beslaglagt superyachter, luksusleiligheter og store formuer. Samtidig har oligarkene fått sine liv gransket og utbrodert av tabloidpressen.

En av Putins aller nærmeste venner, cellisten Sergej Roldugin (71), har imidlertid nærmest vært som sunket i jorda – fram til et mystisk fly i helga ble koblet til oligarken.

Men hvem er egentlig mannen som er mest kjent som «Putins edderkopp»?

Barndomsvenner

Lørdag tok et privat ambulansefly av typen Bombardier Challenger 604 av fra Frankfurt. Destinasjonen var Moskva. Der skal det ha stått på bakken i omtrent én time, før det returnerte med samme rute.

Vesten har innført forbud mot russiske fly i luftrommet sitt som følge av krigen mot Ukraina. Russland har gjort det samme for vestlige fly i sitt luftrom. For at en flytur fra Tyskland til Russland skal kunne gjennomføres, må derfor landene de flyr over ha godkjent turen – noe en medisinsk nødssituasjon kan utløse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.