Ukraina-krigen:

Putins eks-elskerinne sanksjonert

Svetlana Krivonogikh står nå på britenes sanksjonslister.

MEKTIG: Svetlana Krivonogikh skal ha vært president Putins elskerinne. De skal også ha fått et barn sammen. Nå er hun sanksjonert av britiske myndigheter.
MEKTIG: Svetlana Krivonogikh skal ha vært president Putins elskerinne. De skal også ha fått et barn sammen. Nå er hun sanksjonert av britiske myndigheter. Vis mer
Publisert

Onsdag kom det nye sanksjoner fra britiske myndigheter mot det russiske regimet, for å markere at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj var på besøk i London. Torsdag besøker Zelensky Paris.

Og et av de nye navnene som nå står på britenes nei-liste, er ifølge The Guardian det som skal være Putins tidligere elskerinne, Svetlana Krivonogikh.

Ble rik

Russeren Krivonogikh skal ha jobbet som vaskehjelp på 1990-tallet, før hun skal ha møtt Putin i St. Petersburg.

Ifølge den russiske aktivistgruppa Proekt skal Putin også være far til den tidligere vaskehjelpas datter Luiza. Proekt har også gravd fram et bilde av Krivonogikh, som har gått verden rundt siden krigens start.

I 2021 ble 11,9 millioner hemmelige dokumenter lekket, som fikk navnet Pandora papers. Der kom det fram at Krivonogikh ble rik etter at Putin kom til makta i år 2000.

Hun skal da ha kjøpt flere eiendommer, inkludert en luksusleilighet i Monaco i 2003. I det samme året skal hun også ha født datteren sin Luiza.

Hun skal også ha blitt aksjonær i Bank Rossija, en bank i St. Petersburg kjent for å ha bindinger til Putins indre sirkel, og ha kjøpt en eierandel i National Media Group.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.