Ukraina-krigen:

Putins eks-elskerinne sanksjonert

Svetlana Krivonogikh står nå på britenes sanksjonslister.

MEKTIG: Svetlana Krivonogikh skal ha vært president Putins elskerinne. De skal også ha fått et barn sammen. Nå er hun sanksjonert av britiske myndigheter.
MEKTIG: Svetlana Krivonogikh skal ha vært president Putins elskerinne. De skal også ha fått et barn sammen. Nå er hun sanksjonert av britiske myndigheter. Vis mer
Publisert

Onsdag kom det nye sanksjoner fra britiske myndigheter mot det russiske regimet, for å markere at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj var på besøk i London. Torsdag besøker Zelensky Paris.

Og et av de nye navnene som nå står på britenes nei-liste, er ifølge The Guardian det som skal være Putins tidligere elskerinne, Svetlana Krivonogikh.

RØMMER: Russlands invasjon av Ukraina har ribbet flere av Russlands oligarker for noen av deres største verdier. Men noen har klart å komme seg unna. Slik gjorde de det. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Ble rik

Russeren Krivonogikh skal ha jobbet som vaskehjelp på 1990-tallet, før hun skal ha møtt Putin i St. Petersburg.

Ifølge den russiske aktivistgruppa Proekt skal Putin også være far til den tidligere vaskehjelpas datter Luiza. Proekt har også gravd fram et bilde av Krivonogikh, som har gått verden rundt siden krigens start.

I 2021 ble 11,9 millioner hemmelige dokumenter lekket, som fikk navnet Pandora papers. Der kom det fram at Krivonogikh ble rik etter at Putin kom til makta i år 2000.

Hun skal da ha kjøpt flere eiendommer, inkludert en luksusleilighet i Monaco i 2003. I det samme året skal hun også ha født datteren sin Luiza.

Hun skal også ha blitt aksjonær i Bank Rossija, en bank i St. Petersburg kjent for å ha bindinger til Putins indre sirkel, og ha kjøpt en eierandel i National Media Group.

I 2020 avslørte Proekt-gruppa at Krivonogikh skal ha fått en formue på 100 millioner dollar gjennom sin eierandel i Bank Rossija.

- Hjelper Ukraina

- Disse nye sanksjonene får fortgang i det økonomiske presset på Putin. Det undergraver hans krigsmaskin og hjelper Ukraina å vinne. Jeg er fast bestemt på, i samsvar med lovene våre, at Russland ikke vil få tilgang til eiendelene vi har fryst, før de avslutter, en gang for alle, sine trusler mot Ukrainas territoriale suverenitet og integritet, sa James Cleverly, utenriksminister i Storbritannia da han la fram de nye sanksjonene.

En drone-produsent, et firma som lager helikopterdeler, et programvareselskap for luftfart er også blant dem som står på britenes nye lister.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer