Russisk avis avslører:

Putins forlatte Finland-luksus

Ved Finlands største innsjø ligger en eiendom som ble bygget for Vladimir Putin, ifølge russisk nettavis. Nå er den forlatt.

PUTIN-HYTTE: Det skal være en tidligere bryte- og studiekompis av presidenten som bygget palasset ved Saimen-innsjøen i håp om å få mer tid sammen med Vladimir Putin. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
PUTIN-HYTTE: Det skal være en tidligere bryte- og studiekompis av presidenten som bygget palasset ved Saimen-innsjøen i håp om å få mer tid sammen med Vladimir Putin. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

En ferieeiendom i Finland, som angivelig ble bygget for Russlands president Vladimir Putin, står nå og samler støv.

Det forlatte feriehuset ligger ved Saimen-innsjøen sørøst i landet, og det var en god venn som bygget det for Putin, melder den russiske uavhengige nettavisa The Insider.

Også Business Insider har omtalt saken. Tross navnelikhet har de ingen koblinger til hverandre.

Ifølge plantegningen skulle villaen huse en heis, vinkjeller, underjordisk garasje, badstu, et svømmebasseng, biljardrom, et kontor og åtte toaletter.

Luksus

Det er Putins tidligere brytekompis, Viktor Khmarin, som skal ha finansiert den aktuelle luksusen ved Finlands største innsjø.

Khmarin skal ha bygget hytta i et forsøk på å få tilbrakt mer tid sammen med sin gamle kompis. Men nå - med en noe forandret verdenssituasjon - står huset forlatt. Det ble heller ikke ferdigbygd.

Da Khmarin skjønte at Putin ikke var så interessert i å fiske i Finland, sluttet han å bygge, ifølge avisa.

Det er uklart når bygginga begynte, men det skal ha vært før juni 2017.

Fritidseiendommen har en anslått verdi på cirka 3,2 millioner dollar. Det tilsvarer om lag 34,8 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.