Russisk avis avslører:

Putins forlatte Finland-luksus

Ved Finlands største innsjø ligger en eiendom som ble bygget for Vladimir Putin, ifølge russisk nettavis. Nå er den forlatt.

PUTIN-HYTTE: Det skal være en tidligere bryte- og studiekompis av presidenten som bygget palasset ved Saimen-innsjøen i håp om å få mer tid sammen med Vladimir Putin. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
PUTIN-HYTTE: Det skal være en tidligere bryte- og studiekompis av presidenten som bygget palasset ved Saimen-innsjøen i håp om å få mer tid sammen med Vladimir Putin. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

En ferieeiendom i Finland, som angivelig ble bygget for Russlands president Vladimir Putin, står nå og samler støv.

Det forlatte feriehuset ligger ved Saimen-innsjøen sørøst i landet, og det var en god venn som bygget det for Putin, melder den russiske uavhengige nettavisa The Insider.

Også Business Insider har omtalt saken. Tross navnelikhet har de ingen koblinger til hverandre.

Ifølge plantegningen skulle villaen huse en heis, vinkjeller, underjordisk garasje, badstu, et svømmebasseng, biljardrom, et kontor og åtte toaletter.

Luksus

Det er Putins tidligere brytekompis, Viktor Khmarin, som skal ha finansiert den aktuelle luksusen ved Finlands største innsjø.

Khmarin skal ha bygget hytta i et forsøk på å få tilbrakt mer tid sammen med sin gamle kompis. Men nå - med en noe forandret verdenssituasjon - står huset forlatt. Det ble heller ikke ferdigbygd.

Da Khmarin skjønte at Putin ikke var så interessert i å fiske i Finland, sluttet han å bygge, ifølge avisa.

Det er uklart når bygginga begynte, men det skal ha vært før juni 2017.

Fritidseiendommen har en anslått verdi på cirka 3,2 millioner dollar. Det tilsvarer om lag 34,8 millioner kroner.

STUDIEKAMERATER: Viktor Khmarin (t.h.) skal ha bygget hytta i håp om å få kvalitetstid med Vladimir Putin. Her fra et møte i Kreml 27. mars 2023. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB
STUDIEKAMERATER: Viktor Khmarin (t.h.) skal ha bygget hytta i håp om å få kvalitetstid med Vladimir Putin. Her fra et møte i Kreml 27. mars 2023. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB Vis mer

Gikk inn

Khmarin er Putins tidligere klassekamerat fra universitetet i Leningrad. Ifølge Forbes er han i dag sjef for det største hydroelektrisitetsselskapet i Russland - og gift med Putins kusine.

En video publisert forrige uke viser at The Insiders reporter, Sergej Kanev, oppsøker det angivelige Putin-huset. Han kommer seg til og med inn - gjennom en åpen dør.

Inne skal det ha blitt funnet dyre byggematerialer overalt, elektriske ledninger og uåpnede kasser med dyre keramikkfliser, kjøleskap, servanter og annet baderomsinventar.

Khmarin skal ikke ha lyktes med å selge huset, og har derfor bokført prosjektet som et tap.

The Insider, som har base i Moskva, fikk i 2019 Fritt Ords pris for kritisk gravejournalistikk i samarbeid med internasjonale medier.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer