- Putins hemmelige kjærlighetsrede avslørt

Et russisk journalistnettverk hevder å ha avslørt nye opplysninger om Putins hemmelige families overdådige luksusliv.

TETT BÅND? Vladimir Putin (70) og Alina Kabajeva (39) har av mange blitt koblet som et par. Her er de i 2004, da Putin møtte det russiske OL-teamet som Kabajeva var en del av. Hun er tidligere utøver i rytmisk gymnastikk. Foto: Reuters/Itar-Tass/NTB
TETT BÅND? Vladimir Putin (70) og Alina Kabajeva (39) har av mange blitt koblet som et par. Her er de i 2004, da Putin møtte det russiske OL-teamet som Kabajeva var en del av. Hun er tidligere utøver i rytmisk gymnastikk. Foto: Reuters/Itar-Tass/NTB Vis mer
Publisert

I starten av februar ble det som skal være Vladimir Putins tidligere elskerinne, Svetlana Krivonogikh, satt på britenes sanksjonsliste.

Nå er en annen kvinne, som angivelig skal stå Putin svært nær, i søkelyset.

Gravejournalistnettverket OCCRP gjengir nemlig informasjon som den russiske journalistgruppa Proekt mener å ha funnet fram til om Putins indre krets, og da spesielt 39 år gamle Alina Kabajeva.

PÅGRIPES: Her pågripes demonstranter utenfor det som skal være luksushjemmet til den russiske oligarken som omtales som «Putins favoritt». Video / Reporter: Magnus Paus Vis mer

Leilighet i Sotsji

Hun er tidligere olympisk atlet i rytmisk gymnastikk, og har lenge hatt stempel som Putins kjæreste og/eller elskerinne. Hun mistenkes for å være en sentral karakter i arbeidet med å skjule Putins utenlandske formue, og er pekt ut som et potensielt sanksjonsmål både av amerikanske myndigheter og av EU.

ATLETISK: Alina Kabaeva vant gull i OL i Athen i 2004. Til venstre for henne er russiske Irina Tchachina som vant sølv, og til høyre for henne er ukrainske Anna Bessonova, som fikk bronse. Foto: Reuters/Mike Hutchings/NTB
ATLETISK: Alina Kabaeva vant gull i OL i Athen i 2004. Til venstre for henne er russiske Irina Tchachina som vant sølv, og til høyre for henne er ukrainske Anna Bessonova, som fikk bronse. Foto: Reuters/Mike Hutchings/NTB Vis mer

Ifølge Proekt har Putin og Kabajeva tre barn sammen. Den russiske hemmelige tjenesten skal ha gått langt for å skjule den russiske presidentens forhold til Kabajeva, barna deres og hvordan de lever.

Men ifølge de nye opplysningene skal Kabajeva og de tre barna ofte oppholde seg i det som blir kalt «den største leiligheten i Russland». Leiligheten er 2600 kvadratmeter stor, ligger i OL-byen Sotsji, og Kabajeva og barna skal ha hatt det som et av sine oppholdssted siden 2011.

Overdådig luksus

Eierskapet av Sotsji-leiligheten er skjult via et kypriotisk firma og såkalte stråmenn. Men ytterligere tre leiligheter ved Svartehavet skal være registrert under Kabajevas bestemors navn.

Proekt skriver ikke hva Putins angivelig barn heter, eller hvor gamle de er, fordi de er under 18 år. Men at de lever i luksus, er det nok liten tvil om.

Nettverket har fått tak i en rekke bilder av hvordan det har sett ut inne i den store leiligheten via en gammel salgsannonse, som vitner om en overdådig livsstil.

Ifølge annonsen har leiligheten en rekke stuer, en peisstue, kino, biljardrom, et privat galleri, en bar, en spa-sone - og en rekke andre fasiliteter.

Hytte i nord

Men leiligheten i Sotsji er ikke det eneste stedet den angivelige familien oppholder seg. Putin skal også ha en «hytte» i området Valdai nord i Russland, som ble ferdigstilt i 2003.

Det var da han var gift med ekskona Ljudmila Putina at Putin skal ha bygget huset. Men da den olympiske gymnasten kom inn i bildet, skal det ha vært til huset i Valdai at Putin angivelig tok med sin nye kjæreste.

Han skal også etter hvert ha fått bygget et eget hus til Kabajeva, 800 meter fra hovedhuset.

Proekt hevder de nå har fått tak i bilder fra den store villaen, som aldri tidligere har blitt publisert.

De mener også å kunne fastslå at Putin har et eget spesialdesignet tog og egne togskinner, som blant annet fører til hytta i Valdai.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer