- Putins hemmelige kjærlighetsrede avslørt

Et russisk journalistnettverk hevder å ha avslørt nye opplysninger om Putins hemmelige families overdådige luksusliv.

TETT BÅND? Vladimir Putin (70) og Alina Kabajeva (39) har av mange blitt koblet som et par. Her er de i 2004, da Putin møtte det russiske OL-teamet som Kabajeva var en del av. Hun er tidligere utøver i rytmisk gymnastikk. Foto: Reuters/Itar-Tass/NTB
TETT BÅND? Vladimir Putin (70) og Alina Kabajeva (39) har av mange blitt koblet som et par. Her er de i 2004, da Putin møtte det russiske OL-teamet som Kabajeva var en del av. Hun er tidligere utøver i rytmisk gymnastikk. Foto: Reuters/Itar-Tass/NTB Vis mer
Publisert

I starten av februar ble det som skal være Vladimir Putins tidligere elskerinne, Svetlana Krivonogikh, satt på britenes sanksjonsliste.

Nå er en annen kvinne, som angivelig skal stå Putin svært nær, i søkelyset.

Gravejournalistnettverket OCCRP gjengir nemlig informasjon som den russiske journalistgruppa Proekt mener å ha funnet fram til om Putins indre krets, og da spesielt 39 år gamle Alina Kabajeva.

Leilighet i Sotsji

Hun er tidligere olympisk atlet i rytmisk gymnastikk, og har lenge hatt stempel som Putins kjæreste og/eller elskerinne. Hun mistenkes for å være en sentral karakter i arbeidet med å skjule Putins utenlandske formue, og er pekt ut som et potensielt sanksjonsmål både av amerikanske myndigheter og av EU.

Ifølge Proekt har Putin og Kabajeva tre barn sammen. Den russiske hemmelige tjenesten skal ha gått langt for å skjule den russiske presidentens forhold til Kabajeva, barna deres og hvordan de lever.

Men ifølge de nye opplysningene skal Kabajeva og de tre barna ofte oppholde seg i det som blir kalt «den største leiligheten i Russland». Leiligheten er 2600 kvadratmeter stor, ligger i OL-byen Sotsji, og Kabajeva og barna skal ha hatt det som et av sine oppholdssted siden 2011.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer