Putins invasjon av Ukraina rammer hans egen omgangskrets hardt.

Styrtrike oligarker, regjeringsmedlemmer og kjendiser får midlene sine fryst, nektes innreise i Vesten og tilgang til internasjonale banker og betalingsløsninger.

Dette er Putins maktelite

Publisert

Russlands invasjon av Ukraina fortsetter, og EU innfører stadig nye sanksjoner. Mandag kveld ble president Vladimir Putins innerste sirkel rammet økonomisk.

Lista inneholder navn på oligarker, forretningsmenn, propagandister, militærprofiler og regjeringsmedlemmer. Til sammen rammer nå sanksjonene 680 individer og 53 selskaper.

- Med disse nye sanksjonene går vi etter alle som har en viktig økonomisk rolle i å støtte Putins regime, og som drar finansielle fordeler av systemet. Disse sanksjonene vil avdekke rikdommen til Putins elite. Dem som har tillatt invasjonen av Ukraina vil betale en pris for sine handlinger, sier Josep Borrell, EUs høye representant for utenriks- og sikkerhetspolitikk.

Sanksjonene går ut på å fryse midlene til de nevnte, og et forbud mot å gjøre midler tilgjengelig for dem. I tillegg inkluderer sanksjonene innreiseforbud gjennom EU-territorium.

Motmæle mot krig

Financial Times er blant dem som har sett nærmere på navnene på lista. Blant dem er ukrainskfødte Mikhail Fridman som er grunnlegger av banken Alfa Bank.

Han er blant få russiske rikinger som har tatt til motmæle mot Putins krig i Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.