«Putins kokk»: Slik ble de uvenner

Wagner-leder Jevgenij Prigozjin skal en gang ha vært en del av Vladimir Putins innerste krets. Prigozjin var en gang pølseselger og cateringleverandør til Kreml.

TETTE BÅND: Jevgenij Prigozjin bygget opp en luksusrestaurant, som Vladimir Putin en gang besøkte. Etter besøkte skal Prigozjin ha fått en avtale om å servere mat til skolebarn og soldater. Foto: AP/NTB
TETTE BÅND: Jevgenij Prigozjin bygget opp en luksusrestaurant, som Vladimir Putin en gang besøkte. Etter besøkte skal Prigozjin ha fått en avtale om å servere mat til skolebarn og soldater. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag formiddag skrev russiske medier at det ble funnet store mengder kontanter da Wagner-leder Jevgenij Prigozjins kontor i St Petersburg ble gjennomsøkt.

Det bekreftes nå av Wagner-lederen selv, som sier at kontantene skulle bli brukt til utgifter til militærgruppa, ifølge Reuters.

Det er siste utvikling i den dramatiske situasjonen som nå utspiller seg i Russland, som Vladimir Putin har gått hardt ut mot.

Soldater fra militærgruppa Wagner har tatt seg inn i byen Rostov-on-Don, og lederen deres Jevgenij Prigozjin hevder at de har tatt kontroll over alle militæranlegg i byen.

Det var fredag kveld at konflikten mellom Prigozjin og det russiske militæret eskalerte, med Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu i spissen. Wagner-lederen mener nemlig at russiske soldater dør i strid på grunn av dårlig ledelse fra det russiske forsvaret.

Den russiske Wagner-gruppen er et privat, militært selskap med leiesoldater. De deltar egentlig i Ukraina-krigen på russisk side, men har nå snudd seg mot president Putin og det russiske militæret.

Dermed har det som skal ha vært et tett forhold mellom Jevgenij Prigozjin og Vladimir Putin nå blitt knust.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.