Sanksjoner

- Putins regime kan bli styrket

Frykter sanksjonene kan gi Putin økt oppslutning på kort sikt. - Vi er emosjonelle nå, sier ekspert.

ALARM: Sanksjonene kan gjøre at oppslutningen om Putin-regimet kan styrkes på kort sikt, ifølge forsker. Foto: Andrej Isakovic / AFP / NTB
ALARM: Sanksjonene kan gjøre at oppslutningen om Putin-regimet kan styrkes på kort sikt, ifølge forsker. Foto: Andrej Isakovic / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vestens iskalde økonomiske skulder etter Putins krigføring har sendt den russiske økonomien i knestående.

Rubelstup, skyhøy styringsrente, og en flyktningstrøm av vestlige selskaper ut av Russland er bare noen stikkord.

Lavrov: - Gjør oss sterkere

- Russland har mistet alle illusjoner om å stole på Vesten, og Moskva vil aldri akseptere et syn på verden dominert av et USA som ønsker å opptre som en global sheriff, sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, fredag, ifølge Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået TASS hevdet han samtidig at «sanksjoner alltid har gjort oss sterkere».

Kan styrke regimet

Tiltakene, anført av USA, EU og Storbritannia, rammer også den jevne russer, som blant annet opplever svekket kjøpekraft.

Men om sanksjonene er skrudd sammen for å få en regimeendring, eller en snuoperasjon i Ukraina, er foreløpig høyst usikkert.

- Sanksjonene kan jo på kort sikt føre til at det blir en slags samling rundt Putin og regimet - at befolkningen begynner å mene at det er verden som er ute etter å ta dem, sier statsviter og forsker ved OsloMet, Jørn Holm-Hansen, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer