Q-melk kan forsvinne: - Det er krise

I et nødrop fra Q-Meieriene varsler melkekjempen at selskapets eksistens er truet.

SLÅR ALARM: Q-Meieriene frykter at et kutt i frakttilskudd på 50 millioner kroner, kan føre til kroken på døra for selskapet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLÅR ALARM: Q-Meieriene frykter at et kutt i frakttilskudd på 50 millioner kroner, kan føre til kroken på døra for selskapet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når du får et vedtak om at 50 millioner kroner skal kuttes, og at dette skal iverksettes innen 25 dager, så er det helt klart dramatisk, sier Kristine Aasheim, styreleder og pressekontakt i Q-Meieriene, til Børsen.

For én måned siden ble det kjent at Landbruksdirektoratet har vedtatt å kutte Q-Meierienes frakttilskudd på totalt 50 millioner kroner i året. Årsaken skal være at Tine nå har en dyrere frakt enn Q-Meieriene og at støtten dermed må bortfalle.

Det fikk Q-sjef Bent Myrdahl til å se rødt.

- Svak prosess

I en pressemelding gikk han til knallhardt angrep mot staten, samt konkurrenten Tine, og varslet i tillegg at forbrukerne vil bli «den store taperen» som følge av vedtaket.

  • Tine avviser kritikken fra Q-Meieriene og kaller påstandene «urimelige». Les selskapets svar lenger ned i saken.

- Vi vil selvsagt kjempe med det vi har for å få omgjort dette vedtaket, som etter vår mening er fattet på et feil faktagrunnlag og etter en svak prosess. Vi klager vedtaket inn til departementet og vil naturligvis gå rettens vei hvis vi ikke når fram der, tordnet Myrdahl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.