Radbrekker Obos: - Alt er rasert

Tidenes dyreste Obos-leilighet til 97 millioner kroner er fortsatt usolgt. De har bommet totalt, mener tidligere luksusmekler Miguel Sørholt.

IKKE SOLGT ENNÅ: Halvannet år etter første salgsmøte er prisene på Middelthunet på Majorstuen i Oslo satt betydelig opp. Samtidig har kjøpsfesten stilnet. Det er Obos og Veidekke som står for det prestisjefulle boligprosjektet. Foto: Oxivisuals
IKKE SOLGT ENNÅ: Halvannet år etter første salgsmøte er prisene på Middelthunet på Majorstuen i Oslo satt betydelig opp. Samtidig har kjøpsfesten stilnet. Det er Obos og Veidekke som står for det prestisjefulle boligprosjektet. Foto: Oxivisuals Vis mer
Publisert

Boligbyggeren Obos er ikke til å kjenne igjen med prestisjeprosjektet Middelthunet på Majorstuen - der toppleiligheten er priset til svimlende 97 millioner kroner. Det mener den tidligere Ap-veteranen Thorbjørn Berntsen.

Han får et uvanlig følge av eksilnordmann Miguel Sørholt, som stadig markerte seg i offentligheten som eiendomsmekler i luksussegmentet tidlig på 2000-tallet.

- Her har de bomma, ja, sier Sørholt til Børsen om Obos-satsingen der kvadratmeterprisene på toppleilighetene ligger fra rundt en kvart million kroner og helt opp til 275 000 kroner.

Denne uka skrev Finansavisen om bråstopp i leilighetssalget i Middelthunet etter et prishopp på 50 prosent.

- Den nærmeste og eneste konkurrenten er Tjuvholmen ytterst på Aker Brygge. Det gjør det ikke noe enklere for Obos av den grunn å få solgt toppleiligheter i dette sjiktet, lyder Sørholts umiddelbare vurdering.

- Rasert

Ap-veteran Thorbjørn Berntsen kjempet hardt mot å oppheve prisreguleringen av boligmarkedet. En kamp han tapte da Kåre Willoch overtok regjeringskontorene fra Gro Harlem Brundtland i 1981.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.