Radbrekker Obos: - Alt er rasert

Tidenes dyreste Obos-leilighet til 97 millioner kroner er fortsatt usolgt. De har bommet totalt, mener tidligere luksusmekler Miguel Sørholt.

IKKE SOLGT ENNÅ: Halvannet år etter første salgsmøte er prisene på Middelthunet på Majorstuen i Oslo satt betydelig opp. Samtidig har kjøpsfesten stilnet. Det er Obos og Veidekke som står for det prestisjefulle boligprosjektet. Foto: Oxivisuals
IKKE SOLGT ENNÅ: Halvannet år etter første salgsmøte er prisene på Middelthunet på Majorstuen i Oslo satt betydelig opp. Samtidig har kjøpsfesten stilnet. Det er Obos og Veidekke som står for det prestisjefulle boligprosjektet. Foto: Oxivisuals Vis mer
Publisert

Boligbyggeren Obos er ikke til å kjenne igjen med prestisjeprosjektet Middelthunet på Majorstuen - der toppleiligheten er priset til svimlende 97 millioner kroner. Det mener den tidligere Ap-veteranen Thorbjørn Berntsen.

Han får et uvanlig følge av eksilnordmann Miguel Sørholt, som stadig markerte seg i offentligheten som eiendomsmekler i luksussegmentet tidlig på 2000-tallet.

- Her har de bomma, ja, sier Sørholt til Børsen om Obos-satsingen der kvadratmeterprisene på toppleilighetene ligger fra rundt en kvart million kroner og helt opp til 275 000 kroner.

Denne uka skrev Finansavisen om bråstopp i leilighetssalget i Middelthunet etter et prishopp på 50 prosent.

- Den nærmeste og eneste konkurrenten er Tjuvholmen ytterst på Aker Brygge. Det gjør det ikke noe enklere for Obos av den grunn å få solgt toppleiligheter i dette sjiktet, lyder Sørholts umiddelbare vurdering.

- Rasert

Ap-veteran Thorbjørn Berntsen kjempet hardt mot å oppheve prisreguleringen av boligmarkedet. En kamp han tapte da Kåre Willoch overtok regjeringskontorene fra Gro Harlem Brundtland i 1981.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer