Radbrekker SAS: - Har mislyktes

SAS filleristes av kunder og er i trøbbel med egne ansatte. Eksperter mener flygiganten nå står på kanten av stupet.

TØFFE TIDER: Det skandinaviske flyselskapet SAS må drive med heftig brannslukking i disse dager. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AP / NTB
TØFFE TIDER: Det skandinaviske flyselskapet SAS må drive med heftig brannslukking i disse dager. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AP / NTB Vis mer
Publisert

- Hvis ikke SAS tar grep, så brenner alt til grunne over sommeren, framholder Ole Kirchert Christensen, flyekspert og redaktør for bransjenettstedet Check-In, overfor danske TV 2.

Internasjonal luftfart gikk inn i en historisk krise som følge av pandemien. Idet etterspørselen var i ferd med å ta seg opp, ble Ukraina invadert av Russland. Det sørget for ytterligere usikkerhet.

For flyselskapet SAS brenner det virkelig under føttene. Tidligere denne uka varslet luftfartsgiganten at selskapet innstiller rundt 4000 flyginger i sommer. Årsaken er personalmangel og leveranseproblemer - en utfordring som også rammer andre aktører i bransjen.

- Førsteklasses rævpuling

Nyheten kom ei uke etter at 300 SAS-ansatte hadde fått sparken, etter en frivillig permisjon på to år i forbindelse med pandemien. På toppen av dette ble SAS møtt av en kalddusj på Facebook, da den danske komikeren og radioverten Frederik Cilius Jørgensen (36) gikk til frontalangrep mot selskapet nylig.

Ifølge Berlingske kritiserte Jørgensen SAS for «helt ufattelig dårlig kundeservice» i forbindelse med en planlagt flytur hjem fra Italia. Grunnet misvisende reiseopplysninger, endte komikeren i stedet opp på en strabasiøs rundtur med taxi fra Firenze til Pisa. Og han var ikke den eneste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.