Valentinsdagen

Radbrekker valentinstunt: - Er det mulig?

Iselin Nybø oppfordret nordmenn til å åpne lommeboka. Det får enkelte til å se rødt.

FÅR REFS: Fredag gikk næringsminister Iselin Nybø ut med en valentins-oppfordring til det norske folk. Det likte Rødt-politiker Mímir Kristjánsson dårlig. Foto: Hanne Steensnæs / Nærings- og fiskeridepartementet
FÅR REFS: Fredag gikk næringsminister Iselin Nybø ut med en valentins-oppfordring til det norske folk. Det likte Rødt-politiker Mímir Kristjánsson dårlig. Foto: Hanne Steensnæs / Nærings- og fiskeridepartementet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tenkte: «Er det mulig?». Ekstremt provoserende, tordner Mímir Kristjánsson.

Rødt-politikeren sikter til Børsens artikkel i helga, der næringsminister Iselin Nybø (V) kom med en valentins-bønn til den norske befolkninga.

Oppfordringen var å finne fram lommeboka og «støtte oppunder et hardt presset næringsliv», på samme tid som man «gleder noen man er glad i».

- En vinn-vinn-situasjon, uttalte Nybø til Børsen.

Kritiserer «shoppingrådgiving»

Det stuntet falt ikke i smak hos Kristjánsson, som nå fyrer løs mot næringsministeren.

- Det er Nybø som har ansvaret for å redde de kriserammede bedriftene i utelivet og varehandelen. Det er hun som sitter på pengene. Og så går hun ut og velter ansvaret over på vanlige folk, samtidig som over 200 000 er arbeidsløse? Makan.

Tordentalen fortsetter:

- Det er ikke alle som har en trygg jobb som statsråd, med millionlønn. Det er mange som står i en økonomisk vanskelig situasjon. Da bør ikke Nybø opptre som shoppingrådgiver. Det er ikke dette vi har politikere til.

- Utrolig

Kristjánsson mener at Nybø heller bør rette fokus mot skrivebordet og utforming av mer treffsikre kompensasjonsordninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer