Øystein Stray Spetalen og Fredrik Græsvik

Raja meklet fred: - Skal spandere øl

Kulturminister Abid Raja (V) tok en pause fra valgkampinnspurten for å gripe inn i konflikten mellom Fredrik Græsvik og Øystein Stray Spetalen. Nå skal alle være venner, og Raja har lovet en pils til investoren og TV 2-profilen.

TOK GREP: Abid Raja (V), Øystein Stray Spetalen og Fredrik Græsvik tok en prat etter at Græsvik forlanget en beklagelse fra Spetalen. Raja lover å ta neste runde. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TOK GREP: Abid Raja (V), Øystein Stray Spetalen og Fredrik Græsvik tok en prat etter at Græsvik forlanget en beklagelse fra Spetalen. Raja lover å ta neste runde. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var Abid Raja (V) som meklet til fred mellom TV 2-reporter Fredrik Græsvik og investor Øystein Stray Spetalen - midt i valgkampinnspurten. Det bekrefter kultur- og medieministeren selv overfor Dagbladet.

Tidligere lørdag gikk TV 2-reporteren hardt ut mot Spetalen, som i sin mye omtalte Whatsapp-gruppe skal ha spøkt om at Taliban kunne ta livet av reporteren da han var i Kabul.

- Slik retorikk er farlig og forkastelig. At slikt kommer fra en person med mye makt, kan føre til reelle trusler. Jeg forventer at Spetalen beklager sine innspill om hvordan han vil bidra til å få meg drept, sa Græsvik til TV 2.

Seinere samme dag skriver han på Facebook at Spetalen har beklaget og er tilgitt. Spetalen bekreftet beklagelsen overfor Dagbladet.

- Erfaring med steile fronter

Kulturminister Abid Raja forteller at han først tok kontakt med Spetalen og Græsvik - som han tidligere har møtt ved flere anledninger - enkeltvis.

- Jeg ville høre hva de tenkte og følte om denne situasjonen. Jeg har holdt på med dialogmøter på Litteraturhuset tidligere, så jeg har erfaring med steile fronter. I dette tilfellet viste det seg at frontene ikke var steile i det hele tatt. De var begge enige om at det fornuftige ville være å få til en felles telefonsamtale, sier Raja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer