Flyteknikere går ut i streik:

- Rammer ikke reisende i dag

Trafikken går foreløpig som normalt på Oslo lufthavn, ifølge Avinor. - Vi har ressurser til å dekke trafikken slik den står nå, opplyser SAS.

STREIK: Det ble brudd i meklingen mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) klokka 3.50 lørdag morgen, og 31 flyteknikere er nå tatt ut i streik. Foto: Gorm Kallestad / NTB
STREIK: Det ble brudd i meklingen mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) klokka 3.50 lørdag morgen, og 31 flyteknikere er nå tatt ut i streik. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne helga er en av de travleste utfartshelgene innen flytrafikken så langt i år, opplyser kommunikasjonsrådgiver hos Avinor, Ylva Celius Trulsen, til Dagbladet.

I natt ble det klart at både SAS, Widerøe og Norwegian rammes når 31 flyteknikere går ut i streik nå lørdag morgen.

- Vil bli kontaktet

Hvordan dette påvirker flytrafikken utover dagen, er foreløpig usikkert, ifølge Trulsen, som forteller at de som eventuelt blir berørt, vil bli kontaktet av flyselskapene.

- Dersom det blir endringer i oppsatt rutetid eller innstillinger, ber vi reisende forholde seg til beskjeder fra flyselskapene sine, sier hun.

- Hvor alvorlig er situasjonen?

- Dersom det blir kansellerte fly som følge av streiken, får man beskjed fra det selskapet man flyr med. Trafikken går foreløpig som normalt på Oslo lufthavn i dag.

Rammes ikke i dag

Hos SAS tror de streiken ikke vil ramme de som har planlagt en reise i dag.

- I dag påvirker ikke dette noen av våre passasjerer. Vi håper partene finner en snarlig løsning. Om streiken i tida framover vil påvirke våre passasjerer, vil vi ta kontakt med dem, sier Anna Sandell i kommunikasjonsavdelingen til SAS til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.