Flyteknikere går ut i streik:

- Rammer ikke reisende i dag

Trafikken går foreløpig som normalt på Oslo lufthavn, ifølge Avinor. - Vi har ressurser til å dekke trafikken slik den står nå, opplyser SAS.

STREIK: Det ble brudd i meklingen mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) klokka 3.50 lørdag morgen, og 31 flyteknikere er nå tatt ut i streik. Foto: Gorm Kallestad / NTB
STREIK: Det ble brudd i meklingen mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) klokka 3.50 lørdag morgen, og 31 flyteknikere er nå tatt ut i streik. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne helga er en av de travleste utfartshelgene innen flytrafikken så langt i år, opplyser kommunikasjonsrådgiver hos Avinor, Ylva Celius Trulsen, til Dagbladet.

I natt ble det klart at både SAS, Widerøe og Norwegian rammes når 31 flyteknikere går ut i streik nå lørdag morgen.

- Vil bli kontaktet

Hvordan dette påvirker flytrafikken utover dagen, er foreløpig usikkert, ifølge Trulsen, som forteller at de som eventuelt blir berørt, vil bli kontaktet av flyselskapene.

- Dersom det blir endringer i oppsatt rutetid eller innstillinger, ber vi reisende forholde seg til beskjeder fra flyselskapene sine, sier hun.

- Hvor alvorlig er situasjonen?

- Dersom det blir kansellerte fly som følge av streiken, får man beskjed fra det selskapet man flyr med. Trafikken går foreløpig som normalt på Oslo lufthavn i dag.

Rammes ikke i dag

Hos SAS tror de streiken ikke vil ramme de som har planlagt en reise i dag.

- I dag påvirker ikke dette noen av våre passasjerer. Vi håper partene finner en snarlig løsning. Om streiken i tida framover vil påvirke våre passasjerer, vil vi ta kontakt med dem, sier Anna Sandell i kommunikasjonsavdelingen til SAS til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer