Nortura varsler kraftfulle tiltak

- Rammer oss uventet og hardt

En av landets største matprodusenter varsler prisøkninger og vurderer midlertidig stenging av fabrikker.

NORTURA: Selskapet som kaller seg «bondens selskap - et samvirke eid av over 17 100 norske bønder» varsler kraftfulle tiltak. Konsernsjef i Nortura SA, Anne Marit Panengstuen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NORTURA: Selskapet som kaller seg «bondens selskap - et samvirke eid av over 17 100 norske bønder» varsler kraftfulle tiltak. Konsernsjef i Nortura SA, Anne Marit Panengstuen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nortura har en omsetningsvekst på over en milliard kroner så langt i år, men resultatet ødelegges av et kraftig fall i dagligvaresektoren og en historisk prisvekst på strøm, transport og andre innsatsfaktorer.

Det melder de i en pressemelding.

- Uventet og hardt

Nortura, en av landets største matprodusenter, vil derfor iverksette umiddelbare og kraftfulle tiltak.

- En historisk prisvekst på innsatsfaktorer rammer oss uventet og hardt. Vi har ingen mulighet til å videreføre alle kostnadsøkninger løpende. Vi har bare delvis tatt ut kostnadsøkningene i pris, derfor leverer vi et tertialresultat som er langt under målsetting og nødvendig nivå, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen.

Millionunderskudd

Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 72 millioner kroner for andre tertial (månedene mai til august). Hittil i år er resultatet minus 256 millioner kroner før skatt. Energiprisene går hardt utover dem.

«Økte priser på energi, transport og øvrige innsatsfaktorer i produksjonen bidrar til en betydelig kostnadsvekst i tertialet. Energikostnader alene utgjør en økt kostnad på ca. 96 millioner kroner for konsernet», heter det i rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.