- Rammer veldig hardt

- Det som var ille fra før, har blitt verre, sier NHO-direktør Ole Erik Almlid.

RAMMER HARDT: Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, varsler måneder med usikkerhet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
RAMMER HARDT: Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, varsler måneder med usikkerhet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette illustrerer alvoret i situasjonen, når 15 andre kommuner blir omfattet av strenge tiltak, sier NHO-direktør Ole Erik Almlid til Børsen søndag kveld.

Søndag stengte regjeringen kjøpesentre og andre virksomheter i 15 nye kommuner rundt Oslo. 25 kommuner i hovedstadsområdet er nå nedstengt i forskjellig grad.

Måneder med usikkerhet

- Det er mange bedrifter som opplever at tiltakene rammer veldig hardt, sier Almlid.

Han sier at flere næringer har blitt rammet av coronapandemien de siste månedene - og at flere nå vil få det enda verre.

- Jeg tror bedriftene frykter at det blir mange tiltak framover, og at de ikke kan drive virksomheten sin før vi får vaksinert en stor andel av befolkningen. Det kan være mange måneder med usikkerhet, sier han.

NHO mener at enkelte bedrifter rammes urettferdig, ifølge NTB.

De viser til at Geilo Skisenter ikke får kompensasjon fordi de driver både alpinsenter og barnehage, og dermed ikke har en omsetningssvikt på 30 prosent, som kreves for å få kompensasjon.

Almlid påpeker at det kanskje er noen skjevheter i ordningene som blir mer tydelige nå, og at man bør gå gjennom hva som er berettiget til kompensasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.