Streik i Tyskland og Finland:

Rammes av storstreik: - Kansellerer

Norwegian og SAS bekrefter at deres passasjerer blir berørt i dag.

Både Norwegian og SAS rammes av storstreik i Tyskland og Finland. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Både Norwegian og SAS rammes av storstreik i Tyskland og Finland. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag og fredag blir det storstreik ved tyske og finske flyplasser. Det advares derfor om store forsinkelser og en rekke kansellerte avganger.

Norwegian opplyser til Børsen at deres passasjerer vil rammes av streiken.

- Alle våre avganger fra Tyskland i dag er kansellert. Det dreier seg om tre avganger fra Berlin, og alle disse passasjerene får mulighet til ombooking, sier pressevakt i Norwegian, Sara Neergaard.

- Når det gjelder trafikken i Finland, vet vi fortsatt ikke hvordan streiken vil påvirke vår trafikk. Alle passasjerer i dag og i morgen har imidlertid fått tilbud om ombooking.

LEKNES: Det er vanskelig nok å hanskes med uværet «Ingunn» på land. Her lander et Widerøe-fly på Leknes flyplass i Vestvågøy kommune onsdag kveld. Reporter: Edward Stenlund Video: Håvard Horn. Vis mer

Bakgrunnen for streiken blant sikkerhetsansatte i Tyskland, er strid om lønn og arbeidstid. Her har fagforeninger varslet streik både torsdag og fredag på elleve av landets flyplasser. Det er ventet at opp mot 200 000 passasjerer vil rammes, ifølge NTB.

I Finland er det snakk om en større politisk streik, som foruten luftfarten vil omfatte butikker, hotell- og servicebransjen, skoler og barnehager, helsevesenet og trafikk.

- Innstilles

SAS bekrefter at også deres passasjerer rammes i Tyskland.

- Vi har innstilt to flyginger til Düsseldorf fra henholdsvis København og Arlanda. I all hovedsak går flygingene til Tyskland, men vi får ikke flyene hjem igjen. Derfor er våre flyginger fra Tyskland innstilt, opplyser Tonje Sund, pressesjef i SAS, til Børsen.

- Hva er situasjonen i Finland?

- Der går trafikken som normalt, men det henger sammen men at vi stengte muligheten for salg av flyginger til Helsingfors tidlig. Overordnet jobbes det på spreng med å håndtere flyene som skal av gårde og booke om passasjerer som ikke får reist.

SAS oppfordrer også sine passasjerer til følge med på informasjon fra selskapet, og være forberedt på endringer.

- Vi følger situasjonen fortløpende og booker om så raskt det lar se gjøre, der det er nødvendig.