Rammes av tysk storstreik - igjen

Enda en runde med streik på tyske flyplasser gjør at Norwegian må kansellere flere flyginger.

STREIKERAMMET: Norwegian må kansellere flyvninger grunnet tysk storstreik. Foto: Javad Parsa / NTB
STREIKERAMMET: Norwegian må kansellere flyvninger grunnet tysk storstreik. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag og mandag er det varslet en ny runde med streik blant sikkerhetspersonell på flyplasser i Tyskland, skriver nyhetsbyrået AP.

Streiken er ventet å skape store forsinkelser på både flyplasser og på jernbanen.

Norwegian rammes

Streiken vil ramme flytrafikken på alle tyske flyplasser med unntak av den i Berlin. Dette påvirker også Norwegians flyginger til og fra Tyskland.

«Grunnet streik blant bakkemannskapene i München og Hamburg blir noen av våre flyginger berørt 26. og 27. mars», skriver Eline Hyggen Skari, pressevakt i Norwegian, i en e-post til Børsen.

På søndag blir DY1156 fra Oslo til München og returflygingen DY 1157 kansellert. Det gjelder også flygingene til og fra Københahavn og Stockholm til München samme dag.

Også på mandag blir flygingen til og fra München kansellert, mens det også rammer DY1127 fra Hamburg til Oslo. Flygingen til Hamburg går som normalt denne dagen.

«Alle våre kunder som blir berørt av dette blir kontaktet direkte av oss, og får tilbud om ombooking eller refusjon», skriver Skari.

«Vi beklager de ulemper dette gir våre passasjerer».

Norwegian har satt opp et ekstrafly fra München til København, med muligheter for videre forbindelse til Oslo og Stockholm, 28. mars.

Også for snaue to uker siden måtte Norwegian kansellere avganger fra Hamburg og Berlin som følge av streik blant sikkerhetspersonell på flyplasser i Berlin, Hamburg, Hannover og Bremen.

Lønnskonflikt

Flyplassen i Frankfurt skriver på Twitter at driften vil bli «kraftig forstyrret» på mandag, og de «fraråder sterkt» passasjerer fra å reise til flyplassen mandag.

Flyplassen i München vil ikke ha vanlige passasjer- eller fraktflyginger verken søndag eller mandag.

Det er to tyske fagforeninger som står bak streiken, som bunner i en lønnskonflikt.

Verdi, som forhandler på vegne av nærmere 2,5 millioner ansatte i offentlig sektor, inkludert ansatte i offentlig transport og ved flyplasser, krever en lønnsøkning på 10,5 prosent, med en minimumsøkning på 500 euro per måned.

- Vi representerer en gruppe arbeidere som bokstavelig talt driver dette landet, og får altfor dårlig betalt for den jobben, sier styreformann i Verdi, Frank Werneke.

Arbeidsgiverne har tilbudt en lønnsøkning på 5 prosent, pluss en engangsutbetaling på 2500 euro.

Den tyske flyplassorganisasjonen ADV fordømmer streiken, som vil ramme rundt 380 000 flypassasjerer.

- Mandagens streik går utover ethvert tenkelig og forsvarlig nivå, sier daglig leder for ADV, Ralph Beisel, til Reuters.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer