Rammes av tysk storstreik

- Dette er leit, men ikke noe vi rår over dessverre, sier Norwegian.

BERØRT: Passasjerer som mandag skal fly med Norwegian fra Hamburg eller Berlin, blir rammet av streik i Tyskland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BERØRT: Passasjerer som mandag skal fly med Norwegian fra Hamburg eller Berlin, blir rammet av streik i Tyskland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag er det varslet streik blant sikkerhetspersonell på flyplasser i henholdsvis Berlin, Hamburg, Hanover og Bremen.

Streiken er ventet å skape store forsinkelser og køer. Ved flyplassene i Hanover og Bremen advares det om at passasjerfly verken vil være i stand til å ta av eller lande mandag.

Overfor Børsen opplyser Norwegian at deres flytrafikk berøres av streiken.

- Det er avganger fra Hamburg og Berlin som rammes i morgen. Det betyr i praksis at vi får flydd passasjerer ned, men siden personell i sikkerhetskontrollen streiker, vil vi ikke få flydd passasjerer tilbake, sier pressevakt i Norwegian, Anna-Lena Nordling, til Børsen søndag ettermiddag.

Disse rammes

Hun presiserer at alle berørte passasjerer skal ha blitt informert via tekstmelding.

- Det dreier seg om én flyvning fra Hamburg til Oslo, og flyvninger fra Berlin til henholdsvis Oslo, Trondheim og København.

Nordling opplyser at selskapet har tilbudt passasjerer å booke om sine billetter, slik at man enten reiser søndag eller tirsdag. Norwegian har i tillegg satt opp en ekstra flyvning til Berlin førstkommende tirsdag.

- Da får de velge datoen som passer best. Dette er leit, men ikke noe vi rår over dessverre.

Overfor Børsen opplyser SAS at flytrafikken deres i Norge ikke blir berørt av streiken i Tyskland.

- Det er noen flyvninger i Arlanda og København som blir berørt, men flytrafikken i Norge påvirkes ikke av dette, sier SAS' pressesjef i Danmark, Alexandra Lindgren Kaoukji, til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer