Corona:

Rammes hardt: «Dramatisk nedgang»

- I et normalår ville vi mest sannsynlig sett en økning denne helgen, sier Vipps-topp. Fasiten etter helga er imidlertid et dramatisk fall for utelivet over hele landet.

NEDTUR: Det var lite folk ute i gatene i Oslo fredag kveld. Nå viser tall fra Bankaxept og Vipps en kraftig nedgang i kortbruken i helgen. Foto: Annika Byrde / NTB
NEDTUR: Det var lite folk ute i gatene i Oslo fredag kveld. Nå viser tall fra Bankaxept og Vipps en kraftig nedgang i kortbruken i helgen. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere aktører i Oslos uteliv har gått hardt ut mot regjeringen, etter at det før helgen ble innført en rekke nye smitteverntiltak i hovedstadsregionen.

De nye tiltakene ble presentert av regjeringen under en pressekonferanse klokka 16 torsdag ettermiddag. Bakgrunnen var flere mistenkte tilfeller av omikron-utbrudd i landet, og regjeringen varslet at de måtte handle raskt.

For utelivets del var det mest inngripende at det ble innført krav om registrering av gjester og krav til bordservering. Det hele skulle gjelde fra midnatt natt til fredag, altså midt i utestedenes åpningstid.

På få timer måtte hele Oslos serveringsbransje omstille seg, og flere store utelivsaktører var samme kveld ute og varslet store konsekvenser for bransjen.

Daglig leder i utelivskonsernet Noho, Karl-Henning Svendsen, beskrev situasjonen som «tøff» og varslet at selskapet trolig ville bli presset til å ta dramatiske grep.

- Dette betyr en halvering av omsetningen vår. Vi risikerer å måtte permittere et par hundre ansatte, fastslår Svendsen overfor Børsen.

«Truffet hardt»

Allerede nå slår Vipps fast at helgen har vært brutal for utelivet over hele landet, etter den nye smitteutviklingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer