Twitter

Rammet av dramatiske lekkasjer

Først ble et internt notat fra Twitter lekket, som tyder på at selskapet kan være verdt mindre enn halvparten av det Elon Musk betalte for det i fjor. Så ble det kjent at også Twitters kildekode var lekket ut på nettet.

SLITER: Twitter befinner seg i en turbulent situasjon etter at Elon Musk kjøpte selskapet i oktober i fjor. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo/File Photo
SLITER: Twitter befinner seg i en turbulent situasjon etter at Elon Musk kjøpte selskapet i oktober i fjor. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Tesla-gründeren kjøpte Twitter for svimlende 44 milliarder dollar (mer enn 440 milliarder kroner) i fjor høst. New York Times har nå fått tilgang til en e-post han har sendt til ansatte i selskapet.

E-posten inneholder en kunngjøring av et ny form for kompensasjon med aksjer for ansatte. Beregninger basert på denne, viser at Musk nå verdsetter selskapet til 20 milliarder dollar (drøyt 200 milliarder kroner). Det er fortsatt en enorm sum, men altså langt mindre enn halvparten av hva Musk selv betalte for det i oktober.

Masseoppsigelser

Twitter har slitt tungt siden Musk tok over selskapet. Antallet ansatte er kuttet fra 7500 til 2000. Flere store annonsører har også forlatt sosial medier-plattformen. Investeringsselskapet Fidelity, som finansierte store deler av Musks oppkjøp har også nedskrevet sin andel i selskapet med 56 prosent, skriver The Guardian.

I e-posten hevder også Musk at Twitter hadde vært fire måneder fra å gå tom for penger før han satte igang med masseoppsigelsene.

- Jeg ser en tydelig, men vanskelig vei til en verdisetting over 250 milliarder, skriver samtidig Musk til de ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer