Rammet av forsyningskrisa

Coronapandemien har skapt en rekke forsyningsproblemer på verdensbasis. For Ikeas del rammer det aller mest kunder som er på jakt etter garderober eller kjøkken.

LENGER LEVERINGSTID: Spesielt kunder som vil kjøpe garderober eller kjøkken, kan oppleve lenger leveringstid, sier kommersiell direktør i IKEA Norge, Eja Touminen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LENGER LEVERINGSTID: Spesielt kunder som vil kjøpe garderober eller kjøkken, kan oppleve lenger leveringstid, sier kommersiell direktør i IKEA Norge, Eja Touminen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Ikea opplever leveringsproblemer på flere produkter som følge av coronapandemien.

Det skriver Kvällsposten Expressen søndag.

Årsaken ligger i en verdensomspennende forsyningskrise som skyldes en kombinasjon av stigende råvarepriser og distribusjonsproblemer.

- Sammensatt

Som følge av forsyningskrisa er det flere produkter som er forsinket eller som ikke kommer fram til varehusene, melder avisa.

Ikea har fabrikker over hele verden.

I september skrev danske Børsen at Ikea advarte om at forsinkelsene i en del produkter kan forventes å vare i halvannet år som følge av produksjons- og råvareutfordringer.

- Vi merker selvfølgelig utfordringene som resten av retail-bransjen. Problemene er sammensatt og det er totalen som er utfordrende, sier kommersiell direktør i Ikea Norge, Eja Touminen, til Børsen.

- Uoversiktlig

Hun forklarer at stengte fabrikker, mangel på noen råvarer og utfordringer med transport, kombinert med rekordstor etterspørsel har gjort situasjonen uoversiktlig for hele bransjen.

Likevel er ikke vi i Norden så preget, ettersom vi har to distribusjonslagre i Nord-Europa, understreker hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer