Rammet av forsyningskrisa

Coronapandemien har skapt en rekke forsyningsproblemer på verdensbasis. For Ikeas del rammer det aller mest kunder som er på jakt etter garderober eller kjøkken.

LENGER LEVERINGSTID: Spesielt kunder som vil kjøpe garderober eller kjøkken, kan oppleve lenger leveringstid, sier kommersiell direktør i IKEA Norge, Eja Touminen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LENGER LEVERINGSTID: Spesielt kunder som vil kjøpe garderober eller kjøkken, kan oppleve lenger leveringstid, sier kommersiell direktør i IKEA Norge, Eja Touminen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Ikea opplever leveringsproblemer på flere produkter som følge av coronapandemien.

Det skriver Kvällsposten Expressen søndag.

Årsaken ligger i en verdensomspennende forsyningskrise som skyldes en kombinasjon av stigende råvarepriser og distribusjonsproblemer.

- Sammensatt

Som følge av forsyningskrisa er det flere produkter som er forsinket eller som ikke kommer fram til varehusene, melder avisa.

Ikea har fabrikker over hele verden.

I september skrev danske Børsen at Ikea advarte om at forsinkelsene i en del produkter kan forventes å vare i halvannet år som følge av produksjons- og råvareutfordringer.

- Vi merker selvfølgelig utfordringene som resten av retail-bransjen. Problemene er sammensatt og det er totalen som er utfordrende, sier kommersiell direktør i Ikea Norge, Eja Touminen, til Børsen.

- Uoversiktlig

Hun forklarer at stengte fabrikker, mangel på noen råvarer og utfordringer med transport, kombinert med rekordstor etterspørsel har gjort situasjonen uoversiktlig for hele bransjen.

Likevel er ikke vi i Norden så preget, ettersom vi har to distribusjonslagre i Nord-Europa, understreker hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.